Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekliye Ankara yolu göründü

Emekliye Ankara yolu göründü

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile  ilgili düzenlemenin ardından 2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkı kazandı. EYT’lilerin maaşları hakkında değerlendirmelerde bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “En düşük emekli maaşının 9 bin TL’nin altına düşmemesi gerekir. 3 Ocak’ta Türkiye çapında eş zamanlı eylem yapıyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliye Ankara yolu göründü

EYT’lilerin hepsinin emekli olma hakkının verilmesi gerektiğini dile getiren Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “8 Eylül 1999 öncesi işe girip 5 bin prim günün dolduran herkes emekli olacak dendi. 8 Eylül’den sonra prim gününü doldurmayanlar için herhangi bir yanıt yok. Buradaki sorun emekli olacakların ücretleridir. Bu ücretin asgari ücretin altında olmaması gerekir. Asgari ücret 8 bin 500 TL oldu, emeklinin 9 bin TL’den aşağı bir ücret almaması gerekir. Enflasyonu da düşündüğümüzde en düşük emekli maaşının 9 bin TL’nin altına düşmemesi gerekir. Devletin maaş bağlama oranı çok önemli. Maaş bağlama oranı hazine yardımı ile ilişkilendirilip sınır belirlenmemelidir. Maaş bağlama oranı direkt EYT’lilerin hakkı olan sınırda olmalıdır. Emeklilere 5 bin TL vereceğiz, 7 bin TL’ye de tamamlamak için hazine yardımı yapacağız dendiği zaman uzun vadede emeklilerin aleyhine bir durum olacaktır” diye konuştu.

zeynel abidin ergen 2

“TERSİNE İYİLEŞTİRME VAR”

İnsani bir yaşam için eşit işe eşit ücret vurgusu yapan Genel Başkan Zeynel Abidin Ergen, “3 Ocak’ta enflasyon oranı açıklanacak. Yıllık enflasyonu gördükten sonra bir maaş artışına gidilecek. Bu artış çok önemli. Yüzdelik dilimlerle değil, insani yaşam koşulları baz alınarak maaş artışına gidilmeli. Biz mücadelemizi bu yönde veriyoruz. En düşük emekli maaşı 9 bin TL olması gerekiyor derken bile biz bunun az olduğunu biliyoruz. 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir gelirin olması gerekiyor. 3 Ocak’ta Türkiye çapında eş zamanlı eylem yapıyoruz. Bunun üzerine de iktidarın atmasını bekleyeceğiz. 9-11 Ocak’ta ise TBMM’ye giderek partilere emeklilerin taleplerini aktaracağız. Erdoğan sürekli olarak 2002 öncesi ile günümüzü kıyaslıyor bende bir kıyaslama yapmak istiyorum. 2001 yılında asgari ücret 184 Lira idi. En düşük emekli maaşı işe 250 Lira’ydı. Şu an asgari ücret 5 bin 500 Lira en düşük emekli maaşı 3 bin 500 Lira. Tersinden bir iyileştirme var. Taleplerimizde haklıyız. Hakkımızı da eninde sonunda alacağız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MANAVGAT 2023’E IŞIL IŞIL GİRECEK

MANAVGAT 2023’E IŞIL IŞIL GİRECEK