Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Başkan Ergen: Emeklisiz TİS masası topaldır

Başkan Ergen: Emeklisiz TİS masası topaldır

Türkiye’de derinleşen yoksulluk, emeklileri etkiliyor. Açlık sınırı 11 Bin 658 TL iken Türkiye’de 7 bin 500 TL alan emekliler için Zeynel Abidin Ergen konuştu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Ergen: Emeklisiz TİS masası topaldır

Arda KIR

 AKP’nin çeyrek asra yakındır yönettiği Türkiye’de yıllar içerisinde emeklilerin aldıkları maaş eridi. Aylık Bağlanma Oranı öncesinde asgari ücretten daha fazla emekli maaşı alan emekli yurttaşlar, AKP’nin son yıllarda çıkardığı yasalar ile açlığa mahkum edildi. Türkiye’de bulunan 16 milyon emeklinin neredeyse yarısı en alt tutar olan 7 bin 500 TL emekli maaşı alırken, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın emeklilere yönelik söylemlerine inanmadıklarını belirten emekliler, “Bizi yoksulluğa siz sürüklediniz siz çıkaramazsınız” dedi.224176

“TİS GÖRÜŞMESİ ORTA OYUNUNA DÖNÜŞTÜ”

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmelerine emeklilerin davet edilmemesi ile ilgili olarak “Memur ve memur emeklilerini kapsayan TİS görüşmeleri tam bir orta oyununa dönüştü. Yetkili sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla gece yarısından sonra hangi pazarlığı yaptığı bilinmiyor. İşkolları için imzaladıkları metinler bile fulü, emekliler için ise biz emeklilerin haberi olmadan, arkadan hangi pazarlıkları yaptıklarını bilmiyoruz. Emeklilerinin olmadığı TİS masası topaldır ve bizi temsil edemez” ifadelerini kullandı.

emekli-sen-roportaj-1-KH53“EMEKLİLER ÖFKELİ”

“Binali Yıldırım'ın ‘Ekim'de emeklilerin durumunun iyileştirileceği’ açıklaması alışık olduğumuz umut tacirliğinden öteye anlam taşıdığını sanmıyorum” diyen Genel Başkan Ergen, “1 Temmuz'dan geçerli maaş artışlarında emeklilerin adeta dışlanması, emeklilerde büyük bir öfke birikmesine neden oldu. Biriken bu öfkeyi umut tacirliği ile söndürme ve yaklaşan yerel seçimlerde hesaba katılarak algı operasyonuyla süreci yönetme çabalarına karnımız toktur. Yine iktidara yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi'nin; İktidarın, emeklilerin maaşlarında Ekim artışı ile ilgili 3 farklı seçenek üzerinde çalıştıklarını açıkladı” ifadelerini kullandı.

“TALEPLERİMİZ AÇIK, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Başkan Ergen, “Belli ki emeklilerin direnişi kamuoyunda karlılık buldu. İktidar eş zamanlı düğmeye basarak gelişen tepkiyi yönetmeye ve sürece yayarak etkisizleştirmeye çalışıyor. Sanki TÜİK'in enflasyon hesabındaki sapmayı bilmezmiş gibi. Sanki Temmuz'da emeklileri haksızlığa uğratan kendileri değilmiş gibi umut tacirliği yapılıyor. Buradan iktidarı tekrar uyarıyoruz. Emeklilerin çilesine son verilmelidir. Taleplerimiz son derece açıktır. Hiçbir emekli maaşı, en düşük memur maaşından az olmamalıdır. Taleplerimiz duymazdan gelinirse, demokratik tepkilerimiz devam edecektir” diyerek açıklamasını bitirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEMA Manavgat’ın son halini paylaştı

TEMA Manavgat’ın son halini paylaştı