Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

Enflasyonun artmasıyla emeklinin, memurun, ve işçinin maaşı yetmezken ek zammın yapılıp yapılmayacağı ile ilgili açıklama yapıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklinin bayram ikramiyesi belli oldu

Enflasyonun yüksek seyretmesi, benzin ve motorindeki yüksek rakamlara bağlı olarak maliyetlerin artması nedeni ile memurun, emeklinin ve işçinin maaşı yetmemeye başladı.

Çalışan ve emekli maaşları için gözler Ekim ayında Meclis'ten çıkacak maaş zammı açıklamasına çevrildi.

Orta Vadeli Program'ın açıklamasının ardından da Bakanlar memur işçi ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili açıklamalar yaptı. Ekonomi kurmaylarının açıklamaları yapılacak maaş zammının ne oranda olacağını da gösteriyor.

Diğer yandan 23 Ekim öncesi Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile emekliye bayram ikramiyesi verilmesi de masada.

Son zamda seyyanen ödeme alamayan emeklilerin açığının bayram ikramiyesi ile tamamlanması söz konusu.

MEHMET ŞİMŞEK MAAŞ ZAMMI İÇİN ENFLASYONU İŞARET ETTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP ile ilgili basın toplantısında maaş zamlarına ilişkin de konuşmuştu. Şimşek "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" demişti. Bu açıklamanın ardından emekli memur ve işçinin gözü enflasyon rakamlarına çevrildi.

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA CEVDET YILMAZ'DAN GELDİ, TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise memur ve emekli maaşı açıklamasında 'Yıl sonuna kadar sonuçlandıracağız'demişti. Ancak Cevdet Yılmaz bu açıklamasında maaşları çok düşük kalan emeklilere de beklediği açıklamayı yapmış oldu. Yılmaz, emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alacaklarını söyledi.

Yılmaz'ın açıklaması dikkatleri Ekim'de başlayacak Meclis'teki maaş zammı çalışmalarına çekti. Peki emekliye ek zam için hangi rakamlar konuşuluyor...

EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK

En son Temmuz'da yapılan maaş zammı SSK emeklilerine yüzde 25 Bağkur emeklilerine yüzde 25, memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılmıştı. Temmuz maaş zammı ile en düşük emekli maaşı 9 bin 200 TL'ye, en düşük memur maaşı ise 22 bin TL'ye çıkarılmıştı.

Emekliler için 5 bin TL'yi bulması beklenen Cumhuriyet ikramiyesi dışında en düşük emekli maaşına da bir düzeltme gelmesi olacak. Yani emekliye Ocak ayında refah payı ile birlikte ek zam konuşuluyor. En düşük emekli maaşına yapılacak ek zammı ise enflasyon rakamları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı belirleyecek.

EMEKLİYE 3. İKRAMİYE... BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ LİRA OLACAK

Memurlara verilen seyyanen zam emeklilere verilmemişti. Emekli bu farkın kapanması için 29 Ekim'de bayram ikramiyesi bekliyor. Peki bayram ikramiyesi kaç lira olacak?

Ramazan ve Kurban bayramlarında ekonomik sıkıntı altında ezilen 17 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2000 liraya çıkarılmıştı. Bu nedenle 100. yıl ikramiyesi en az 2000 bin TL olacak. Beklentiler ise emeklilere bir defaya mahsus 3. ikramiyenin 5 bin TL olması yönünde. Kararı 23 Ekim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

MEMUR VE MEMUR EKEMKELİSİ İÇİN EN SON AÇIKLANAN RAKAMLAR

Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme zammı kararı 31 Ağustos 2023'te açıklandı. Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yılı zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileriyle ilgili zam oranı toplu sözleşme ile 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak belirlendi. Emekli maaşlarına enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.

YÜZDE 45 ZAM OLUR MU?

Asgari ücrette, memur maaşlarına yapılacak zam oranı bir gösterge olacak. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise memurlar için yüzde 45'lik bir zam yapılabileceğini doğrular nitelikte konuşmuştu. Emeklinin ek zammına ise bir refah payı eklemesi yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Motorin ve benzine zammın geleceği gün belli oldu

Motorin ve benzine zammın geleceği gün belli oldu