Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu

Emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu

TÜİK, milyonlarca emekli için kritik olan enflasyon rakamlarını açıkladı. Kasım ayında aylık yüzde 3,28, yıllık yüzde 61,98 artış kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu doğrultuda, enflasyon geçtiğimiz ay aylık bazda yüzde 3,28 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 61,98 olarak kaydedildi.

Zam Oranları ve Beklentiler:
TÜİK'in kasım enflasyonu açıklaması, emekli ve memurların alacakları zam oranlarını belirlemekte etkili oldu. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 33,64, memurlar için ise yüzde 44,89 olarak hesaplandı.

Zamın Hesaplanışı:
Emeklilerin ve memurların alacakları zamlar, 5 aylık enflasyon farkı üzerinden belirleniyor. Temmuzdan kasıma kadar geçen süreçte enflasyon sırasıyla yüzde 9,49, yüzde 9,09, yüzde 4,75, yüzde 3,43 ve yüzde 3,28 olarak gerçekleşti. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı yüzde 33,64 oldu.

Beklentilerin Artışı:
Memur zammı ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaplamalarıyla belirlendi. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı, yüzde 44,89 olarak hesaplandı. Gözler şimdi aralık ayı enflasyon verisine çevrildi.

Aralık Ayı Beklentisi:
Emekli ve memur zamları için asıl belirleyici olan aralık ayı enflasyonu, kasım ayı sonuçlarına ek olarak önem taşıyor. Bu veri açıklanmasıyla birlikte emeklilerin ve memurların alacakları zam oranları netlik kazanacak.

Maaşlardaki Artış:
Yüzde 33,64'lük zammın etkisiyle en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.023 TL'ye yükselirken, yüzde 44,89'luk zammın etkisiyle en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 31 bin 875 TL'ye çıkacak. Aralık enflasyon verisi açıklandığında bu rakamların daha da artması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar! Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı

Bakanlıktan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar! Tamirden memnun kalmayanlara tazminat hakkı