Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emeklilere yeni ek zam planı! Şimşek incelemeye alacak

Emeklilere yeni ek zam planı! Şimşek incelemeye alacak

Emeklilere yönelik yeni çalışma ve alternatif planlarla ilgili sürpriz bir gelişme! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca emekli için hazırlıklara başladı. Planlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilere yeni ek zam planı! Şimşek incelemeye alacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Yılbaşıyla birlikte asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından, gözler emeklilere yapılacak zam oranına çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini paylaştıktan sonra, ocak ayında emeklilere yüzde 37,57 enflasyon farkı zammı uygulanacağı duyuruldu.

Maaş Düşüklüğü İddiaları ve Alternatif Çalışmalar

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in haberine göre, bu zammın özellikle düşük maaş alan emeklileri olumsuz etkileyeceği ve bu nedenle zammın arttırılması yönünde alternatif çalışmalar başlatıldığı iddia edildi. Memur emeklilerine uygulanan yüzde 49,25'lik zammın, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yüzde 37,57'lik zammın üzerinde olması, memur ve işçi emeklileri arasındaki maaş farkını gündeme getirdi.

Ekonomi Yönetiminin Çalışmaları ve Planlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmada, milyonlarca emekliyi kapsayan alternatifli planlar hazırlandı. Bu planların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulması planlanırken, ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili düzenlemenin de yapılması bekleniyor.

Masada İki Seçenek: Zam Oranı ve Ekonomik Büyüme

Türkiye Gazetesi'nin iddiasına göre, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda masada iki seçenek bulunuyor. İlk seçenek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine memur emeklilerine olduğu gibi yüzde 49,25 zam yapılması. Diğer seçenek ise ekonomik büyüme rakamının yüzde 4 civarında olması ve bu oranın ek zam olarak emekli maaşına yansıtılması, böylece zam oranının yüzde 42 ile sınırlı tutulması.

Meclis Kararı ve Beklentiler

Meclis'ten çıkacak karar sonrasında net maaşlar görülecek. Ancak, Meclis'in 16 Ocak'a kadar kapalı olması sebebiyle, ek zam yapılması halinde düzenlemenin genel kuruldan geçirilmesi gerekecek. Meclis'te hızlı bir çalışma yapılarak yeni en düşük emekli maaşının açıklanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar! 6 Ocak 2024 Cumartesi bugünün kararları neler?

Resmi Gazete'de Yeni Karar! 6 Ocak 2024 Cumartesi bugünün kararları neler?