Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emeklilere verilecek zam belli oldu...EYT'liler bu zamdan faydalanabilecek mi, yeni zam kimleri kapsıyor?

Emeklilere verilecek zam belli oldu...EYT'liler bu zamdan faydalanabilecek mi, yeni zam kimleri kapsıyor?

Memur maaşlarına yapılacak zam oranının belirlenmesinin ardından memur, SGK ve Bağkur emeklilerinin de zam oranı belli oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilere verilecek zam belli oldu...EYT'liler bu zamdan faydalanabilecek mi, yeni zam kimleri kapsıyor?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, emekli maaşlarının yüzde 25 artırılması önerisini kabul etti. Ancak bu zam, Ocak 2023 öncesi emekli olanları kapsadığı için EYT (Erken Emeklilik Talepleri) kapsamında olanlar bu artıştan yararlanamayacak.

AKP'nin memurların maaşlarını artıran, bazı vergileri yükselten ve ek vergiler getiren "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler in Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşırlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" teklifi görüşülürken, AKP emekli maaşlarının yüzde 25 artırılması için bir önerge sundu. Komisyonda kabul edilen önerge, kanun teklifine yeni bir madde olarak eklendi. Buna göre; memur, SGK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yılın ikinci yarısı için yüzde 25 oranında artırılacak. Ancak, önergeyle getirilen bu yüzde 25'lik maaş artışından 2023 Ocak ayı öncesinde emekli olanlar yararlanabilecek. EYT kapsamında emekli olanlar ise bu zamdan faydalanamayacak.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Recep Tayyip Erdoğan: "Ukrayna NATO üyeliğini hak ediyor"

Recep Tayyip Erdoğan: "Ukrayna NATO üyeliğini hak ediyor"