Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekliler aş evi kapısında

Emekliler aş evi kapısında

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, emekli maaşlarının yetersizliği ile ilgili alışılagelmişin dışında bir eylem yaptı. Sendika yöneticileri ve üyeleri, emekli maaşlarının yetersizliğini protesto etmek için, Muratpaşa Belediyesi’ne ait olan aşevinde sıraya girerek, ‘Emekli aç’ mesajı verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler aş evi kapısında

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “2023 yılının ilk 6 ayında maaşlarımız ortalama yüzde 52 eridi. 1 Temmuz'dan itibaren gelen zamlar alım gücümüzü çok düşürdüğü apaçık ortadayken, emeklilerin çok az bir kısmına yansıyacak olan yüzde 25 artış kabul edilebilir değildir. Halihazırda kesin sayısı açıklanmamakla birlikte sayısı 9 milyon tahmin edilen  emeklinin 7 bin 500 lira civarında  maaş aldığı ve emeklilerin çok önemli bir bölümünün kök maaşları da 7 bin 500 liranın çok altında olduğu biliniyor. Yapılan yüzde 25 emekli maaş artışları kök maaşlar üzerinden olacağından, bu arkadaşlarımızın çoğunluğunun maaşları hiç artmayacaktır. Az bir kesiminde maaşları çok cüzi miktarda artacaktır. Torba yasaya bakılırsa EYT'lilerin de maaşlarında bir artış olmayacaktır” dedi.

“AKP, EMEKLİYE SAHİP ÇIKMIYOR”

Başkan Bilge Torosoğlu, “Zam furyası şimdiden ortalığı kasıp kavuruyor. Artık emeklileri aş evi kapılarında, pazar artıkları toplarken sık sık göreceğiz. Hatta kayıt dışı çok kötü koşullarda köle ücreti ile çalışmalarına daha çok tanık olacağız. O da iş bulabilirse!  Özellikle gıda da yaşanan yüksek enflasyondan dolayı emekliler gıdaya erişim zorluğu çekiyor. Karınlarını doyurmak için artık aş evleri kapılarına dayandılar. Kimsesizler için faaliyet gösteren aş evlerine ortak olup, onların yiyeceklerini elbette almayacaklardır. Ancak artık belediyelerin emekliler içinde aş evleri açmaları gerekecek. İktidardan umudunu kesen emekliler, belediyelerin emeklilere sahip çıkmasını bekler oldu. Çünkü iktidar emeklisine sahip çıkmıyor. Utanılacak bir durum. Bütçeyi talan edenler, nasıl olsa seçim geçti diyerek faturayı halka yıkıyor.  Bu güruhun yeniden iktidar olmasından dolayı emeklilerin payı ne kadardır bilinmiyor. Ancak emekliler de sorumlu tutulamaz. Ne yazıktır ki yeni despotizm sistemi algı yaratarak, bütün devlet gücünü kullanarak, toplumsal rıza üreterek iktidarını sürdürüyor. Bu toplumsal rızasının, derin toplumsal yoksulluk yaratacağı anlaşılana kadarda ‘Atı  alan Üsküdar'ı geçiyor’ Bugün emekliler aşevi önünde kuyrukta. Utanması gerekenler utanmadıkça , yapılması gereken yapılmadıkça emeklinin çilesi bitmeyecektir.  Buradan emeklilere sesleniyoruz.  Örgütlenin. Tüm Emeklilerin Sendikası günlerdir emeklilere reva görülen bu derin yoksulluk ve haksızlığa karşı demokratik tepkilerini  hayatın her alanına yayarak kamuoyunu bilgilendiriyor ve iktidarı uyarıyoruz” dedi.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Ekiplerimiz süratle yol açma çalışmalarını sürdürüyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Ekiplerimiz süratle yol açma çalışmalarını sürdürüyor”