Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Erdoğan ve Özel'in emekli maaşı ve asgari ücret konusunda attığı adımlar, vergi adaletini merkeze alarak yeni düzenlemeleri getiriyor. Siyasi uzlaşma ve ekonomik beklentilerin karşılanması için yapılan görüşmeler, yaklaşan torba yasada nasıl yansıyacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinde, popülist politikaların ötesinde emekli maaşı ve asgari ücretin artırılması için makro düzeyde bir çözüm bulma konusunda anlaşmaya varıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, vergi adaletinin sağlanması ve vergi gelirlerinin artırılması amacıyla ortak çalışma yapılması kararı alındı. Görüşmenin ardından sağlanan uzlaşı ile birlikte AK Parti'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı torba yasaya eklemeler yapılması bekleniyor.

İki Liderin Uzlaştığı Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in 1.5 saat süren görüşmesinde, ekonomik beklentilerin karşılanması için geniş kapsamlı bir çözüme ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Bu çözümün detayları arasında adaletli bir vergi sistemi kurulması ve bu amaçla Meclis'te özel bir komisyon oluşturulması önerisi tartışıldı.

Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Özel'in Vurguladığı Noktalar

CHP lideri Özgür Özel, vergi sisteminde yüksek gelirli bireylerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini savundu ve mevcut bütçenin gelir-gider dengesinin gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Adaletsizlikleri gidermek için acil tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin ekonomi uzmanlarının bir araya gelerek adaletli bir vergi sistemi oluşturma konusunda çalışabileceği ifade edildi.

Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Torba Yasada Yer Alacak Düzenlemeler

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı vergi düzenlemelerini içeren torba yasa, Meclis'in tatile girmeden önce ele alınması beklenen 30 maddeyi içeriyor. Ancak tamamının yasalaşması için zamanın yetmeyeceği, bu nedenle Meclis'in açıldığı zaman geri kalan maddelerin görüşüleceği belirtiliyor. Torba yasada zenginlerden daha fazla vergi alınması ve dar gelirlilere doğalgazda indirim sağlanması planlanıyor. Ayrıca, yenilenebilir enerji yatırımlarının teşvik edilmesi ve bazı vergi muafiyetlerinin kaldırılması da gündemde. Kripto para gibi sermaye piyasası işlemlerine de vergi getirilmesi tartışılıyor.

Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Gelire Göre Doğalgaz Tarifesi Uygulaması

Torba yasayla birlikte gelire göre doğalgaz tarifesi uygulaması başlatılacak. Yüksek gelire sahip bireyler tam faturayı öderken, düşük gelirli vatandaşlar faturanın sadece üçte birini ödeyecek. Bu düzenlemeyle bütçe gelirlerinin artırılması ve yoksul kesimlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Büyük Kaçak İçki Operasyonu

Antalya’da Büyük Kaçak İçki Operasyonu