Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli hakkını istiyor

Emekli hakkını istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri tarafından emekliye yılda 2 kez verilen bin 100 Lira tutarındaki bayram ikramiyesinin 2 bin Lira’ya yükseltilmesi teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Konuyla ilgili konuşan Tüm Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “Biz geleceğimiz için paramızı ödedik, hakkımızı da istiyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli hakkını istiyor

“İKTİDARIN CİMRİLİĞİ”

Talebin reddedilmesinin iktidarın cimriliği olduğunu söyleyen Tüm Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “Daha önceki talebimizde de emeklilere yılda 4 maaş ikramiye istemiştik. Bin lira çok komik bir rakam. Bu rakamın güncelleştirmesinden yanayız. Kaynak yok lafını tanımıyoruz kaynak var sadece kaynaklar doğru kullanılmıyor. Emekliye yılda 2 defa dini bayramlarda piyasa koşulları ile uyumlu bir ikramiye istiyoruz. Geçen yılki bin Lira’nın alım gücü ile bu yıl ki bin Lira’nın alım gücü aynı değil” diye konuştu.

bilge torosoğlu

“ÇEREZ PARASI BİLE DEĞİL”

Emeklinin yıllarca prim ödediğini ve bu ödenen tutarın karşılığını alamadıklarını belirten Başkan Bilge Torosoğlu, “Biz geleceğimiz için paramızı ödedik, hakkımızı da istiyoruz. Verilen bin 100 Lira ikramiye çerez parası bile değil Türkiye’nin enflasyonu çok yüksek, bu rakam enflasyon karşısında değerlendirilerek tekrar düzenlenmeli. Gerçek yaşam ile orantılı bir rakam haline getirilmeli. Enflasyonun aşırı yoğun olduğu bir ortamında yaşıyoruz. Paramız pul oldu. Verilen bu ikramiye semboliktir. 20 yıldır iktidardasınız bugüne kadar neden emekliler için bir şey yapılmadı. Seçim dönemine girilmesiyle birlikte etrafa gülücükler ve vaatler aktarılıyor. Bu tavrı gerçekçi ve samimi bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Raflar dolu,  cüzdanlar boş”

“Raflar dolu, cüzdanlar boş”