Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

Elazığ'da Trafikten Çekilen Yüzlerce Araç ve Motosiklet Yediemin Otoparkında Çürümeye Terk Ediliyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elazığ otoparkında çürüyen araçlar
KAYNAK: İHA

Elazığ'ın Hicret Mahallesi'nde hizmet veren yediemin otoparkında, çeşitli nedenlerle trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye terk ediliyor. Havadan çekilen görüntüler, araç mezarlığını anımsatan manzarayı gözler önüne seriyor. Otoparkta lüks otomobillerden iş makinelerine kadar çeşitli araçlar, yaklaşık 500 milyon lira değerinde bulunuyor.

Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

Araçların sayısı her geçen gün artıyor

Trafik ekipleri tarafından plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz ve belgeleri eksik olan araçlar, yapılan işlemlerin ardından yediemin depolarına çekiliyor. Eksiklerini gideren sahipler araçlarını geri alırken, birçoğu ise zaman içinde çürümeye terk ediliyor. Otopark işletme sahibi Ömer Ertan, 15 yıldır otoparklarında bekleyen araçların sayısının her geçen gün arttığını belirtiyor.

Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

Adeta bir araba mezarlığı

"Araçlar yatıyor, borçlunun borcu da artıyor" diyen Ertan, otoparkta bulunan ortalama 500 aracın maliyetinin 500 milyon lirayı bulduğunu ifade ediyor. Elazığ gibi küçük bir şehirdeki otoparkta yatan araçların çürümeye terk edildiğini ve adeta bir araba mezarlığına dönüştüğünü söylüyor.

Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

10 dönümlük alan doldu

Ertan, depremlerin ardından iş makinelerine olan ihtiyacın arttığını ancak otoparklarda bekleyen iş makinelerinin çürüdüğünü, bu durumun borçluların borcunu artırdığını belirtiyor. Otoparkta 15 yıldır duran araçlar olduğunu ve 10 dönümlük alanın artık dolu olduğunu dile getiriyor.

Otopark işletmecisi, "Her geçen gün bu sayı artıyor. Haftada 10 araç geliyorsa bunun 3'ü çıkıyorsa 7 tanesi burada kalıyor" diyor. Otoparktaki araçların boşaltılacağına dair duyumlar aldıklarını ancak henüz bir hareketlilik olmadığını belirtiyor.

Elazığ otoparkında çürüyen araçlar

Büyük bir yer arayışı içindeyiz

Ertan, "Buradan çıkan bir araç için devlete gidecek KDV, damga vergisi, otopark ücreti gibi maddeler düşünüldüğünde otoparklar, maddi kaynağın büyük bir kısmını oluşturuyor. Yıllar içinde hurda haline gelen araçları üst üste koymaya başladık çünkü yer sıkıntısı büyük. 10 dönümlük yerimiz doldu, büyük bir yer arayışı içindeyiz" diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gram altın 1.878 liradan işlem görüyor

Gram altın 1.878 liradan işlem görüyor