Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fırına gidenleri sarsan haber: Ekmeğe dev zam geliyor

Fırına gidenleri sarsan haber: Ekmeğe dev zam geliyor

Ocak'ta Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Balcı, ekmeğin fiyatının artabileceğini belirtti. Artan maliyetler ve asgari ücretin etkisi bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fırına gidenleri sarsan haber: Ekmeğe dev zam geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, önümüzdeki Ocak ayında asgari ücret artışıyla birlikte ekmek fiyatlarının yükselme ihtimaline dikkat çekti. Balcı, özellikle İstanbul'da bazı işletmelerin 240-250 gram ağırlığındaki ekmeği 10 TL'den satışa sunduğunu belirterek, bu durumun tüm şehir genelinde geçerli olması gerektiğini ifade etti.

İstanbul'un dört beş ilçesinde ise 10 lira üzerinde satışlar yapıldığını belirten Balcı, zincir marketlerde ise bu fiyatın bulunmadığını söyledi. Denetimlerin hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, maliyetlerin arttığını, un fiyatlarının yükseldiğini ve asgari ücretin artışının işletmeler için bir maliyet yükü oluşturduğunu dile getirdi. Balcı, asgari ücretteki artışın un fiyatlarındaki sürekli yükselişle birleşmesinin ciddi bir maliyet artışına neden olacağını belirterek, bu durumun Ocak ayında ekmek fiyatlarına yansıyabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk vatandaşı yapılan Afgan adamın 2 eşi de resmi kayıtlara alındı!

Türk vatandaşı yapılan Afgan adamın 2 eşi de resmi kayıtlara alındı!