Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ekmeğe üçüncü zam

Ekmeğe üçüncü zam

Ekmek fiyatlarına yılbaşından bu yana üçüncü kez zam yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekmeğe üçüncü zam
KAYNAK: İHA

Son zam ile birlikte, 7,5 TL'den satılan 250 gram ağırlığındaki ekmek, 230 grama düşürülerek 8 TL olarak belirlendi. Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, artan maliyetlerin sürdürülemez bir noktaya ulaştığını belirterek ekmeğin kilosuna 30 TL'den 35 TL'ye çıkarttıklarını açıkladı. Ayrıca, şu anda 7,5 TL'den satılan 100 gram simidin 10 TL olması için bir teklif sunduklarını ve onay beklediklerini ifade etti.

Uşak, 2023 yılına 5 TL'den satılan 230 gram ekmekle girmiş, ancak 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yüzde 50'lik bir zamla 250 gramı 7,5 TL'ye satılmaya başlanmıştı. Fırıncılar Odası'nın talebiyle kilosu 30 TL olan ekmeğin kilosu, artan maliyetler sebebiyle 35 TL'ye yükselmişti. Ayrıca, fırın ve bakkallarda 7,5 TL'den satılan 250 gram ekmek de 230 grama çekilerek 8 TL'ye satılmaya başlandı.

Zam hakkında bilgi veren Başkan Kurnaz, ülkede genel olarak her şeye ciddi zamlar geldiğini belirtti. Özellikle fırıncı ve unlu mamul üreticilerinin kullandığı malzemelere yapılan zamların artık dayanılmaz bir seviyeye ulaştığını ifade etti. Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalının 550 TL'den 640 TL'ye yükseldiğini, sarı unun çuvalının ise 680 TL olduğunu dile getiren Kurnaz, benzinin litre fiyatının 35.96 TL, mazotun ise 40.51 TL olduğunu belirtti. Artan maliyetleri göz önüne alarak ekmeğin kilosuna 5 TL zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ayrıca, Başkan Kurnaz, simit fiyatlarıyla ilgili olarak da il genelinde 7,5 TL'den satılan 100 gram simit için 10 TL teklifi sunduklarını ve Valilik Komisyonunun kararını beklediklerini açıkladı. Diğer unlu mamullerde de fiyat artışı talebinde bulunduklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tuzla'da kripto para cinayeti: Hackerler birbirlerini suçladı

Tuzla'da kripto para cinayeti: Hackerler birbirlerini suçladı