Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Edincik Zeytini coğrafi işaret tescili aldı

Edincik Zeytini coğrafi işaret tescili aldı

Bandırma Ticaret Odası, "Edincik Zeytini"ne coğrafi işaret tescili alarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor. Başkan Adem Yılmaz, destek verenlere teşekkürlerini iletti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edincik Zeytini coğrafi işaret tescili aldı
KAYNAK: İHA

Bandırma Ticaret Odası, bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amacıyla üreticilerin kapasitelerini ve gelirlerini artırmayı hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, "Edincik Zeytini" nin coğrafi işaret tescilini alarak üyelerine yeni ticari fırsatlar sunuyor.

Başvuru Süreci ve Tescil

Ocak 2022'de başvurusu yapılan "Edincik Zeytini" coğrafi işaret tescili için Bandırma Ticaret Odası uzun bir değerlendirme sürecinden geçti. Başvuru, titiz bir incelemenin ardından kabul edilerek Edincik Zeytini'nin menşe adı tescil edildi. Bu adım, ürünün üretim yerinin ve üretim metodunun koruma altına alınmasını sağladı.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Edincik Zeytini'nin coğrafi işaret tescil belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak'tan teslim aldı. Yılmaz, bu süreçte desteklerini esirgemeyen S.S. 775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır ve kooperatif çalışanlarına, ayrıca tescil başvuru sürecinde katkı sağlayan Prof. Dr. Mustafa Kıralan'a teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zabıta’dan Ramazan denetimi

Zabıta’dan Ramazan denetimi