Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Döviz krizi alarmı! Selçuk Geçer'den çarpıcı uyarı

Döviz krizi alarmı! Selçuk Geçer'den çarpıcı uyarı

Döviz kurlarıyla ilgili yaptığı her açıklama ile dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'nin yaklaşmakta olan bir döviz krizine gireceği uyarısında bulundu. Geçer, seçim öncesinde ve seçim sonrasında doların Türk Lirası karşısındaki değerini şu şekilde açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Döviz krizi alarmı! Selçuk Geçer'den çarpıcı uyarı

Döviz kurlarıyla ilgili yaptığı her açıklama ile dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, Ekim ayının sonunda açıklanacak olan Fed faiz artışının 25 baz puanlık bir yükselişle gerçekleşeceği beklentisini paylaştı.

Geçer, Fed toplantısında, 2023'te son faiz artışının gerçekleşeceğine vurgu yaparak, 2024 yılında yüksek faizlerin bir süre daha devam edeceğini öne sürdü.

Avrupa Merkez Bankası'nın verilerine göre, Fed'in faiz artışına rağmen dövizdeki yükselişin devam edebileceğini belirten Geçer, "Bu durumda dolar hızla değer kazanacak ve Euro karşısında artışlar görülecek.

Bu senaryoda, yıl sonuna doğru ve önümüzdeki yılın başlarında dolar/Euro paritesinin 1.10 seviyesinin üzerine çıkması muhtemel bir gelişme olacak" dedi.

Türkiye'de ciddi bir kümülatif enflasyon ve baskılanan dolar sorunu olduğunu vurgulayan Geçer, Dolar/TL paritesinin şu anda gerçek değerinin 45 lira civarında olduğunu belirterek, bu artışın ani bir şekilde olmayacağını dile getirdi. Geçer, dolar kurunun 31 Mart seçimlerine kadar 35 lira seviyelerine çıkabileceğini, ancak seçim sonrasında ani bir kur patlaması yaşanabileceğini söyledi.

Selçuk Geçer, "Mevcut durumda doların gerçek değeri tabii ki 45 lira civarında, bunun üzerine 2024 yılının enflasyonunu eklediğimizde, Haziran 2024'te doların gerçek değerinin 60 lirayı aşacağını ve kur üzerindeki baskının tamamen kaldırılması gerekeceğini düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'de Muharrem İnce bombası: Temaslar başladı

CHP'de Muharrem İnce bombası: Temaslar başladı