Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı belli oldu

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı belli oldu

Kasım ayında açlık ve yoksulluk sınırları Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından duyuruldu. Açlık sınırı 15,648 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 45,046 TL'ye yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Kasım ayında, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı, yüksek enflasyonun etkisiyle bir önceki aya göre 228 lira artarak 15,648 liraya ulaştı. Bu artış, enflasyonun neden olduğu alım gücündeki ciddi azalmayı gösteriyor.

  • Detaylar: Ankara'da en fazla alış-veriş yapılan marketlerde tespit edilen fiyatlarla, ailenin dengeli beslenmesi için yapması gereken aylık harcamalar incelendi. Et, balık, yumurta gibi temel gıda ürünleri için yapılan harcama bir önceki aya göre 4 lira artarak 4,258 liraya yükseldi. Kuru bakliyat harcaması 12 lira, süt, yoğurt ve peynir harcaması ise bir yılda bin 217 lira artarak 3,672 liraya çıktı.

Yoksulluk Sınırında Endişe Verici Artışlar:

Aynı dönemde, dört kişilik bir ailenin insan onuruna uygun bir yaşam sürmesi için gereken gıda ve gıda dışı harcamaların toplamını gösteren yoksulluk sınırı, bir önceki aya göre bin 187 lira artarak 45,046 liraya yükseldi. Bu, enflasyonun neden olduğu ekonomik zorlukların derinleştiğini gösteriyor.

  • Detaylar: Gıda harcamaları yanı sıra, diğer temel ihtiyaçlar için yapılan harcamalardaki artış dikkat çekiyor. Ekmek, un, makarna gibi ürünler için yapılan harcama bir önceki aya göre 41 lira artarak bin 364 liraya yükseldi. Yağ harcaması 23 lira artarak 454 liraya çıkarken, şeker, bal, pekmez gibi gıda maddelerine yapılan harcama 6 lira artarak bin 54 liraya yükseldi.

Geçen Yılın Üzerine Çıkan Zorunlu Harcamalar:

Açlık sınırında bir yıl önceye göre 6,991 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılan harcamalarda ise 12,633 lira artış yaşandı. Yoksulluk sınırındaki toplam artış ise son bir yılda 19,624 liraya ulaştı.

  • Detaylar: Yetişkin erkek, kadın, genç ve çocuklar için belirlenen günlük kalori ihtiyaçlarına dayalı olarak yapılan hesaplamaya göre, kasım ayında açlık sınırı yetişkin erkek için 4,569 lira, yetişkin kadın için 3,586 lira, çocuk için 2,604 lira ve genç için 4,888 lira oldu.

Bu veriler, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyonun, açlık ve yoksulluk riskini artırdığını gösteriyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, ekonomik zorlukların etkilerini azaltmak için acil önlemlerin alınması çağrısında bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Terim'den iddalara yanıt geldi ilk kez konuştu

Fatih Terim'den iddalara yanıt geldi ilk kez konuştu