Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dolar'da hafif yükseliş devam ediyor

Dolar'da hafif yükseliş devam ediyor

Dolar/TL, istikrarlı bir artışla 29 rekoruna doğru ilerliyor; TL, yıl başından itibaren dolar karşısında yüzde 34,8 değer kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar'da hafif yükseliş devam ediyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Dolar/TL, sınırlı değişimlerle 29 rekoruna doğru hafif bir yükselişini sürdürürken, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı ile Hazine'nin ekim ayı borç stoku verileri takip edilecek. Önemli bir gündem maddesi ise Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı olarak öne çıkıyor.

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre, politika faizindeki yüzde 35 seviyesinin bu hafta yüzde 37,8'e, üç ay sonra ise yüzde 40'a yükselmesi bekleniyor. Genel seçimler sonrası artan politika faizine vurgu yaparak, TCMB'nin sıkılaştırma politikasını sürdüreceği ve dezenflasyon hedefine kararlılıkla ilerleyeceği mesajı veriliyor.

TCMB'nin güncel mesajlarında, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşmenin başladığını ancak bu değerlendirmenin henüz erken olduğunu belirtiliyor. Türkiye'nin enflasyonunun Mayıs 2024'te yüzde 70-75 civarında zirve yapmasının beklendiği ve ardından TCMB'nin alınan tedbirlerle hızlı bir iniş öngördüğü ifade ediliyor.

Dolar/TL'nin yıl başından bu yana yüzde 34,8 değer kaybettiği, kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bu yana ise yaklaşık yüzde 28 değer kaybına uğradığı belirtiliyor. Ayrıca Türkiye'nin kredi iflas takası priminde (CDS) yaşanan dalgalanmalara değinilerek, bu değerlerin genel seçimler döneminde yüksek seviyelere çıkmasının ardından belirgin bir düşüş yaşandığı vurgulanıyor.

Küresel Piyasalarda Gözler Black Friday ve Fed Tutanaklarında

Küresel piyasalarda bu hafta, Black Friday indirimleri ve tüketici odaklı ABD ekonomisinin gücü konusunda göstergeler sunacak. Ancak, Şükran Günü tatili nedeniyle piyasalarda işlem hacimlerinde düşüş bekleniyor.

ABD'de açıklanacak fazla bir ekonomik veri olmamasına rağmen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tuttuğu son toplantısının tutanakları, Fed yetkililerinin düşüncelerine dair önemli ipuçları sunacak. Piyasalar, faiz artırımı olasılığını düşük görürken, vadeli işlemlere göre 2024 yılında toplam 100 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yanlış antibiyotik kullanımına karşı bilinçli olun

Yanlış antibiyotik kullanımına karşı bilinçli olun