Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dolar kaç TL? Euro kaç lira oldu? 14 Şubat 2024

Dolar kaç TL? Euro kaç lira oldu? 14 Şubat 2024

İstanbul serbest piyasasında doların tarihi rekor kırması ve ABD'deki enflasyon endişeleri küresel piyasalarda dalgalanmalara yol açtı. Avrupa'da ise ekonomik verilerin etkisiyle yatırımcılar temkinli bir yaklaşım sergiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar kaç TL? Euro kaç lira oldu? 14 Şubat 2024
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'un serbest piyasasında dolar, sabah saatlerinde 30,7790 liradan işlem görmekteydi. Ancak son zamanlarda yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkisiyle dolar değeri hızla artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30,9367 liraya yükseldi. Aynı dönemde Euro da 32,9740 liradan işlem görmekteydi.

ABD Enflasyon Verilerinin Piyasalara Etkisi

ABD'de açıklanan enflasyon verileri küresel piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Beklentileri aşan enflasyon rakamları, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine daha geç başlayabileceği endişelerine yol açtı. Bu durum, yatırımcıların piyasalarda temkinli bir yaklaşım sergilemesine neden oldu.

Analistler, enflasyon verilerinin ekonomik faaliyetin devam ettiğine işaret ettiğini belirterek, bu durumun Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentileri güçlendirdiğini ifade ettiler.

Avrupa Borsalarında Negatif Eğilim Devam Ediyor

ABD'deki enflasyon endişeleri Avrupa borsalarında da etkisini gösterdi. Dün, Avrupa borsalarında negatif bir seyir izlendiği gibi, bugün de İngiltere'de açıklanacak olan enflasyon verileri ve Avro Bölgesi'nde büyüme rakamları yatırımcıların dikkatini çekiyor.

İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, ocak ayında aylık bazda %0,3'lük bir düşüş beklenirken, yıllık bazda ise %4,1'lik bir artış öngörülüyor. Bu veriler, piyasalarda yakından takip ediliyor ve ekonomik beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

İstanbul serbest piyasasında doların rekor seviyeye ulaşmasıyla birlikte, küresel piyasalarda dalgalanmalar artmış durumda. ABD'deki enflasyon endişeleri ve Avrupa'daki ekonomik veriler, yatırımcıların piyasalarda temkinli bir tutum sergilemesine neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maden Sahasının felaketten önceki görüntüleri

Maden Sahasının felaketten önceki görüntüleri