Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Dolandırıcılık yaparak alınan emekli maaşları için SGK harekete geçti

Dolandırıcılık yaparak alınan emekli maaşları için SGK harekete geçti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarını hileli yollarla alan kişileri tespit etmek amacıyla yapay zeka tabanlı bir yöntem kullanmaya karar verdi. Daha önce SGK, denetimlerini gelen ihbarları değerlendirmek suretiyle ve manuel olarak gerçekleştiriyordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolandırıcılık yaparak alınan emekli maaşları için SGK harekete geçti
MUHABİR: Kamer Durdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarını hileli yollarla alan kişileri tespit etmek amacıyla yapay zeka tabanlı bir yöntem kullanmaya karar verdi. Daha önce SGK, denetimlerini gelen ihbarları değerlendirmek suretiyle ve manuel olarak gerçekleştiriyordu. Ancak bu süreç oldukça zaman alıcıydı ve hatalara yol açabiliyordu. SGK, bu sorunları çözmek ve iş yükünü hafifletmek amacıyla yapay zekayı kullanmaya karar verdi.

Bu yeni yöntem sayesinde, emekli maaşlarını hileli yollarla alan kişiler daha hızlı ve etkili bir şekilde tespit edilebilecek. Dolandırıcılık yoluyla elde edilen emekli maaşlarının tespiti ve önlenmesi için yapay zeka teknolojisi SGK'nın önemli bir aracı olacak. Bu gelişme, SGK'nın daha etkili bir şekilde dolandırıcılığı önlemesine ve emekli maaşlarının doğru kişilere ulaşmasına yardımcı olacak.

sgk-3

Daha önce SGK, denetimlerini gelen ihbarları değerlendirmek suretiyle ve manuel olarak gerçekleştiriyordu. Ancak bu süreç oldukça zaman alıcıydı ve hatalara yol açabiliyordu. SGK, bu sorunları çözmek ve iş yükünü hafifletmek amacıyla yapay zekayı kullanmaya karar verdi. Bu yeni yöntem sayesinde, emekli maaşlarını hileli yollarla alan kişiler daha hızlı ve etkili bir şekilde tespit edilebilecek. Dolandırıcılık yoluyla elde edilen emekli maaşlarının tespiti ve önlenmesi için yapay zeka teknolojisi SGK'nın önemli bir aracı olacak. Bu gelişme, SGK'nın daha etkili bir şekilde dolandırıcılığı önlemesine ve emekli maaşlarının doğru kişilere ulaşmasına yardımcı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atatürk'ün İzinde 100. Yıl Coşkusu: Marmaris mahallelerinde bedava 'Veda' gösterimi

Atatürk'ün İzinde 100. Yıl Coşkusu: Marmaris mahallelerinde bedava 'Veda' gösterimi