Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi DİSK: Asgari ücret milyonların ve memleketin meselesidir

DİSK: Asgari ücret milyonların ve memleketin meselesidir

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret toplantısı sonrasında halka hitap etti, asgari ücretin adil bir şekilde belirlenmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DİSK: Asgari ücret milyonların ve memleketin meselesidir
KAYNAK: Haber Merkezi

Kentte trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara seslenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin milyonları ilgilendiren devletin toplumla yaptığı en büyük toplu sözleşme olduğunu vurguladı.

Asgari Ücret Tespit Yöntemi ve Toplu Pazarlık

Çerkezoğlu, öncelikle asgari ücret tespit yönteminin değişmesi gerektiğini belirterek, bütün sendikaların ve konfederasyonların söz sahibi olduğu, grev hakkının da bulunduğu gerçek bir toplu pazarlıkla asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Şu anda ise işverenler ve hükümetin, özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte doğrudan siyasi iktidar tarafından belirlendiğini söyledi.

Asgari Ücret Tespit Yöntemi ve Toplu Pazarlık

Çoluğunun Çocuğunun Geleceği ve Asgari Ücretin Sorumluluğu

Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesinin milyonlarca işçinin çoluğunun çocuğunun geleceğini doğrudan etkilediğini vurgulayarak, bu sürecin siyasi iktidar tarafından belirlenmesine karşı çıktıklarını belirtti. İnsanca yaşayacak bir asgari ücret için mücadele ettiklerini ve taleplerini her yıl raporlarla ve açıklamalarla ortaya koyduklarını ifade etti.

Çoluğunun Çocuğunun Geleceği ve Asgari Ücretin Sorumluluğu

Gerçek Enflasyon ve Asgari Ücretin Kaybının Giderilmesi

Asgari ücretin ve bütün ücretlerin gerçek enflasyon karşısındaki kaybının giderilmesi gerektiğini vurgulayan Çerkezoğlu, resmi enflasyon rakamlarıyla değil, gerçek enflasyonla hesaplanması gerektiğini belirtti. Türkiye'de gıda enflasyonunun dünya genelinde en yüksek olduğunu ve asgari ücretin aile geçimini sağlayacak düzeyde belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Gerçek Enflasyon ve Asgari Ücretin Kaybının Giderilmesi

Asgari Ücretle İlgili Gelecek Adımlar ve DİSK'in Tutumu

Bu yıl asgari ücretle ilgili rakam önerisi yapmayacaklarını belirten Çerkezoğlu, bu konuda ilk kez rakamların peşinde koşmayacaklarını söyledi. Asgari ücretin ve diğer ücretlerin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini savundu ve enflasyonun tek haneli rakamlara düşene kadar bu düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade etti. Çeşitli rakamların konuşulduğu kamuoyunda, asgari ücretin mesele olduğunu ve ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya Müslümanları memnun eden politikadan vazgeçiyor

Almanya Müslümanları memnun eden politikadan vazgeçiyor