Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “CUMHURBAŞKANI’NI YANILTTILAR”

“CUMHURBAŞKANI’NI YANILTTILAR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) ‘Kent Buluşmaları’ programının konuğu oldu. Ev sahibi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Başkan Böcek ve ekibine “hoş geldiniz” derken, Büyükşehir Belediyesi ile başta Manavgat yangını ve Kumluca afeti olmak üzere koordineli projelere imza attıklarını söyledi. Çandır, Başkan Böcek’ten üyelerini ilgilendirecek konular ve Antalya ile ilgili yapılan genel çalışmalar hakkında bilgi istedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“CUMHURBAŞKANI’NI YANILTTILAR”

Başkan Muhittin Böcek, bugüne kadar verilen destek ve proje paydaşlığı için ATB yönetimine teşekkür ederken, “Manavgat yangınında ATB’den büyük destek aldık. Hastalıktan yeni çıktığım süreçti ama orada olmam gerekiyordu. Birileri orada sadece yanan ev ve ölen insana değindiler. Oysa insanların ahırları yandı, onlarca hayvanı yandı. Kumluca’da yine ATB’nin desteğini gördük. Oraya gelip fotoğraf çektirenler de vardı ama Büyükşehir ve ATB insanların yarasını sardı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

DSC_0010

“KIRSALA ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Muhittin Böcek konuşmasına sloganı olan “Ben bilirim demiyoruz, biz biliriz diyerek birlikte yönetiyoruz” cümlesi ile başlarken, kırsala çok önem verdiklerini, hem üreticinin hem vatandaşın kazanması için çalıştıklarını söyleyip “Kırsaldan kalkınma projesi”nin de Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.  Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı’nı, şehrin yöneticisi sıfatıyla hem karşılayıp, hem de uğurladığını hatırlatan Başkan Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı’na belki yanlış bilgi verilmiştir, bilemiyorum. ‘Arıtma belediyenin işi ama biz yapıyoruz’ dedi. Oysa  Antalya Büyükşehir Belediyesi Belek’teki tesis ile anlaşma yaptı, 20 yıl bizim arıtmamızı onlar yapacak. Kemer arıtma ile 27 yıllık anlaşma yaptık. Onlar yapıyor, biz bedelini ödüyoruz.”

“EXPO TRAMVAYI’NIN PARASINI BİZ VERDİK”

Başkan Böcek, yine Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında “EXPO tramvayını Bakanlık yaptı” dediğini de hatırlattı.  Böcek, şöyle devam etti: “Sizlerin desteği ile göreve geldiğimizin hemen ertesinde tramvay EXPO alanı hattı için bizden 379 milyon lirayı hemen aldılar. Yani bakanlık yaptı ama parayı biz ödedik. Yetmedi otogar, ASAT,  hastane ve müzeye gitmeyen tramvayı biz götürdük. Önümüzdeki günlerde Sarısu- Kundu tramvay hattı var, ihale sürecindeyiz.”

FATURALARI ÖNÜMÜZDE BULDUK

Kendilerinin hizmette zorlanması için önceki yönetim tarafından bazı siyasi atraksiyonlar yapıldığını ima eden Başkan Böcek, geçtiğimiz aylarda çok tartışılan “Türkiye’nin en pahalı suyu Antalya’da” yaklaşımına da açıklık getirdi.  Böcek, Nisan ayı başında göreve geldiklerinde, Ağustos’tan bu yana ASAT’ın elektrik faturası yatırmadığını, O zamanki işletmeci şirket CLK’nın da su kuyularını çalıştıran sistemin elektriklerini kesmekle tehdit edildiğini söyledi.

”Sadece 5 milyon lira gecikme faizi vardı ve bu benim canımı acıttı. Bile bile vatandaşın cebinden bu parayı aldılar” diyen Başkan Böcek,  göreve geldiklerinde ASAT’ın sadece 398 çiftçi abonesi olduğunu, tüm Antalya baştan sona tarım ve hayvancılık yaparken bu rakamın komik kaldığını, kurulan bir ekip ile 5 ineği olan vatandaşın bile çiftçi kabul edilerek ucuz su kullanan çiftçi abone sayısının bugün 5911 aile olduğunu açıkladı.

DSC_0035

“OTOBÜSLER BELEDİYENİN OLACAK”

Geçtiğimiz aylarda yaptıkları anket çalışmalarında Antalya’nın önceliğinin su faturaları, ardından da ulaşım sorunu olduğunu gördüklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu konuda sadece tramvay değil, otobüs konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kendisinin toplu taşıma sektöründen geldiğini bir kez daha hatırlatan Başkan Böcek konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz köşe dönmeye gelmedik. Herkese yardım etmeye, hizmet etmeye geldik. Antalya’nın en önemli sorunlarını sorduk. Birinci sırada su vardı, 2. sırada ulaşım. Şimdi sırada ulaşım var. Otobüslere geçtiğimiz Ocak Meclisi’nde km başına 1.5 Lira veriyorduk bunu 2.5 TL’ye çıkardık. Taşıyan da taşınan da memnun olmalı. Bütün otobüslerin belediye bünyesinde olmasını istiyorum. Bu konuda çalışıyoruz. Göç sorunu ile ilgili Başkanımız Ali Çandır’ın tespitine katılıyorum. Göç sosyal dengeyi bozdu. Eskiden okuyan evlatlarımızın Doğu ve Güneydoğu’dan Antalya’ya gelmesi için siyasilerden destek istenirdi. Şimdi Antalya’nın evlatları Antalya’dan gitmek için yardım istiyor. Bu bizi üzüyor. Parasını veren vatandaşlık almamalı.”

Nizamettin Özmen

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toprak olmasın can olsun

Toprak olmasın can olsun