Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik son 11 yılın en düşüğü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik son 11 yılın en düşüğü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Toplum 5.0" temasıyla düzenlenen 2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda yaptığı konuşmada, ekonomik göstergelere odaklanarak ülkenin istihdam ve işsizlik durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik son 11 yılın en düşüğü
KAYNAK: Haber Merkezi

Yılmaz, "Ekim ayında TÜİK’in açıkladığı işsizlik oranının yüzde 8,5 olduğunu ve bu rakamın son 11 yılın en düşük işsizlik oranı olduğunu" ifade etti. Ayrıca, genç işsizliğinde de gözle görülür bir azalma olduğunu vurgulayarak, "Mevsimsel etkilerden arındırılmış genç işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık 5 puan düşerek olumlu bir performans sergilemiştir" dedi.

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin depreme rağmen büyümesinin devam ettiğini belirterek, 2023 yılında yaşanan olumlu gelişmelere rağmen büyümeye devam edildiğini söyledi. İlk 9 ayda ekonominin yüzde 4,7 büyüme kaydettiğini ve işsizlik oranının 0,9 puan azalarak yüzde 9,1'e gerilediğini belirten Yılmaz, bu başarıyı "önemli bir performans" olarak değerlendirdi. Ayrıca, Orta Vadeli Programlarında öngörülen işsizlik oranının altında bir seviyede olduklarını ve bu yılsonunu tek haneli bir işsizlik oranıyla kapatma olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NBA’de Clippers ve Jazz rakiplerini mağlup etti

NBA’de Clippers ve Jazz rakiplerini mağlup etti