Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın gazeteciden asgari ücret zammı çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın gazeteciden asgari ücret zammı çıkışı

Yılbaşı yaklaşırken, herkesin merakla beklediği konulardan biri asgari ücrete yapılacak zam. İktidara yakın gazeteci Zafer Şahin, asgari ücretle ilgili yeni tahminini paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın gazeteciden asgari ücret zammı çıkışı

Zafer Şahin, CNN Türk'teki bir programa konuk olarak yaptığı açıklamalarda, OPV ve TCMB'nin 2024 yılı yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 36 olması ve bu yıl tek seferlik bir artışın planlanması nedeniyle asgari ücrette yüzde 55-60 arasında bir zam beklendiğini ifade etti. Şahin, bu hesaplamalarla yeni asgari ücretin 15 bin 600 lira olabileceğini ve yüzde 55 zam yapıldığında ise 17 bin 763 liraya çıkabileceğini söyledi.

Gazeteci, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamalarda şunları belirtti: "Ben de asgari ücretin bahsedilen rakamlardan daha fazla seviyelerde olacağını düşünüyorum. Çalışanı enflasyonu ezdirmemek lazım. Bu yönde çalışmalar da yapılıyor. Keşke 50'lik 60'lık zamlar yapılmasa da çarşı pazardaki fiyatlar kontrol altına alınabilse. Bu açgözlüler baskılansa. Maaşlar artınca hemen market fiyatları artıyor. Burada çalışanları ezdirmeyecek zammın yapılacağını düşünüyorum. Düşünmekle kalmıyorum, bunun olacağını iddia ediyorum."

Ayrıca, asgari ücretin belirlenmesi sürecini açıklayarak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir kurul olduğunu ve bu komisyonun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından aralık ayında dört kez toplandığını belirtti. Komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar alıyor. Oyların eşitliği durumunda ise Komisyon başkanının bulunduğu tarafın çoğunluğu kabul ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı: 4 il hazır olsun!

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı: 4 il hazır olsun!