Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çiftçilere büyük darbe: Destekler kesiliyor!

Çiftçilere büyük darbe: Destekler kesiliyor!

Çiftçilere üzücü haber: Cumhurbaşkanı Kararıyla, 2025'ten itibaren mazot ve gübre destekleri ile 17 üründeki prim ödemeleri tamamen kaldırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftçilere büyük darbe: Destekler kesiliyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Milyonlarca çiftçi için uzun yıllardır devam eden mazot ve gübre desteği, Cumhurbaşkanı Kararıyla 2025 yılından itibaren kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kararlara göre, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretim desteklemelerinde değişiklikler yapıldı.

Çiftçileri Üzen Karar

Çiftçileri derinden üzen haber geldi. Mazot ve gübre desteğinin kaldırılmasıyla birlikte tarımsal üretimde yeni bir döneme giriliyor. Ayrıca, arpa, aspir, ayçiçeği, buğday, kolza (kanola), kuru fasulye, mercimek, dane mısır, nohut, kütlü pamuk, patates, kuru soğan, soya ve yem bitkileri planlama kapsamına alındı.

Gübre ve Mazot Desteği Tamamen Kaldırıldı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçilere 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteğinin son kez verileceği belirtildi.

Bakan Yumaklı Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak çiftçilerin geleceğe yönelik planlı üretim yapmalarının önemine vurgu yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.

Ekonomi Yazarı Uyardı

Ekonomi gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiftçilere yönelik alınan kararları duyurarak sektörde yaşanacak değişikliklere dikkat çekti. Yıldırım, mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırılmasıyla ilgili olarak çiftçilerin 2024 üretim yılına odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazze'de İsrail Saldırıları: 51 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze'de İsrail Saldırıları: 51 Filistinli Hayatını Kaybetti