Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çiftçilere 2023 yılında 21 milyon TL destek sağladı

Çiftçilere 2023 yılında 21 milyon TL destek sağladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında tarımın gelişmesini ve tarımsal üretimin artırılmasını hedefleyerek çiftçilere toplamda 21 milyon liralık destek sağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftçilere 2023 yılında 21 milyon TL destek sağladı
KAYNAK: İHA

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projelerle, çiftçilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda destekleniyor. Geçen yıl 227 bin dekar alanda faaliyet gösteren 40 bin çiftçiye yönelik olarak sunulan bu destek, çeşitli tarım ürünleri ve ekipmanları içermektedir.

Üreticilere yönelik destekler arasında, 1 milyon 140 bin tıbbi bitki fidesi, 15 bin aronya fidanı, 472 bin çilek fidesi, 15 bin kivi fidanı, 8 bin kuşburnu fidanı, 3 bin maviyemiş fidanı, bin 500 kaz palazı, 28 ton gübre, 2 bin litre bitki koruma ilacı desteği, 36 adet tarım alet ve makine desteği, 7 adet sera desteği ve 1 adet soğuk oda desteği bulunmaktadır.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin tarımsal potansiyelini daha da ileri seviyeye çıkarmayı, çiftçileri güçlendirmeyi ve yeni çiftçi sayısını artırmayı amaçlayan projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. 2023 yılında 40 bin çiftçiye sunulan 21 milyon liralık desteğin, tarımın geleceğine yönelik öncelikli bir vizyonun bir yansıması olduğunu vurgulayan Başkan Demir, tarımsal üretimin stratejik önem taşıdığı günümüzde bu alandaki adımları büyük bir hassasiyetle attıklarını ifade etti. Şehrin her bir karış toprağını en iyi şekilde işleyerek Samsun'un tarımını dünya çapında öncü hale getirme hedefi doğrultusunda büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını dile getirdi.

A W116097 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Film Yıldızına C*nsel Saldırı İddiası

Film Yıldızına C*nsel Saldırı İddiası