Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi CHP'li Milletvekilinden Bakan Şimşek’e uyarı

CHP'li Milletvekilinden Bakan Şimşek’e uyarı

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in KDV oranlarına ilişkin eleştirilerde bulunarak, dolaylı vergi artışlarının enflasyonla mücadeleye katkı sağlamayacağını vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Milletvekilinden Bakan Şimşek’e uyarı
KAYNAK: ANKA

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerel seçim sonrası KDV oranlarına ilişkin sık sık yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Ateş, Şimşek'in KDV oranlarını artırma taleplerine karşı çıkarak, "KDV ya da dolaylı vergi artışları enflasyonla mücadelede etkili olmayacaktır. Ne vatandaş ne de şirketler dolaylı vergi artışlarını karşılayacak durumda değiller. Eğer enflasyonla mücadele etmek istiyorsanız, KDV'de artış yerine indirim yapın" dedi.

Bütçe Açıkları ve Vergi Tahsilatı

Ateş, yapmış olduğu açıklamada, hükümetin dolaylı vergileri artırmasının bütçe açıklarını daha da büyüttüğünü belirtti. Kamu harcamalarında israfın önlenmemesi durumunda enflasyonla mücadelenin mümkün olamayacağını vurguladı. Dolaylı vergi artışlarının bütçe açıklarını kapatmak için kullanılmadığını iddia eden Ateş, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin vergi tahsilatı ve bütçe açıklarını karşılaştırdı.

Mehmet Şimşek'in Performansı ve Eleştiriler

Ateş, Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf çağrısında bulunmasına rağmen bu konuda sonuç alamadığını ve bütçe rakamlarının bunu gösterdiğini ifade etti. Şimşek'in, dolaylı vergiler nedeniyle vatandaşın kemerinin sıkılacak hale geldiğini belirtti. Ayrıca, Şimşek'in vatandaşın zor durumda kalmasına rağmen devletin harcamalarına itiraz etmediğini ve yerel seçim sonuçlarından ders çıkarmadığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömer Fethi Gürer: "Emekli davulcuya kapı açamıyor"

Ömer Fethi Gürer: "Emekli davulcuya kapı açamıyor"