Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çalışma saatlerinde 4 yeni formül: Kabine’de Erdoğan’a sunulacak! Hangi meslekler kapsanıyor?

Çalışma saatlerinde 4 yeni formül: Kabine’de Erdoğan’a sunulacak! Hangi meslekler kapsanıyor?

Hükümet, İş Kanunu'nda esnek çalışma modellerini uygulamak için Eylül ayında detaylı çalışmalar yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışma saatlerinde 4 yeni formül: Kabine’de Erdoğan’a sunulacak! Hangi meslekler kapsanıyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

Esnek çalışma sisteminin detayları ve hangi formüller üzerinde çalışılacağı belirlendi. Eylül ayında yapılacak düzenlemelerde dikkate alınacak dört ana model şunlar olacak: Uzaktan çalışma, kısmi çalışma, değişken zamanlı çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma. Bu dört modelin iş gücüne nasıl entegre edileceği, çalışma hayatında ne gibi değişiklikler yaratacağı merakla bekleniyor.

Meslek Grupları Belirlendi

Yeni düzenlemelerin, özellikle bazı mühendislik dallarını ve dijital alanlarda faaliyet gösteren meslek gruplarını kapsayacağı ifade ediliyor. Esnek çalışma modellerinin, çağın mesleklerine uygun olarak tasarlanacağı ve her meslek grubuna hitap etmeyeceği belirtiliyor. İş Kanunu'nun günümüz şartlarına uygun şekilde yeniden yapılandırılması planlanıyor.

Çalışma Sürelerinde Değişiklik

Yeni düzenlemelerle birlikte, mevcut beş günlük çalışma haftasının dört güne indirilmesi şu an için uzak bir ihtimal olarak görülse de, çalışma saatlerinin kısaltılabileceği vurgulanıyor. Bu değişikliklerin amacı, gençlerin çalışma hayatına kazandırılması ve yurt dışında iş arama planlarının önüne geçilmesi olarak belirtiliyor.

Gençlerin İstihdamı ve Yapay Zeka

Kaynaklar, İş Kanunu’ndaki değişikliklerin özellikle yapay zeka alanında yetenekli gençlerin Türkiye'de istihdamını sağlamayı amaçladığını belirtiyor. Günümüz gençlerinin genellikle uzaktan çalışmayı tercih ettiğine dikkat çekilerek, bu düzenlemelerle gençlerin çalışma hayatına kazandırılması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Giovanni van Bronckhorst'tan Lugano Maçı Açıklaması

Giovanni van Bronckhorst'tan Lugano Maçı Açıklaması