Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çalışanlar artık izinlerini tek bir platformdan kolayca takip edebilecek

Çalışanlar artık izinlerini tek bir platformdan kolayca takip edebilecek

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, çalışanlar tatil günleri ve izin planlarını gözden geçirerek yıl boyunca kullanabilecekleri çeşitli izin türlerini değerlendirmeye başladılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışanlar artık izinlerini tek bir platformdan kolayca takip edebilecek
KAYNAK: İHA

2024 yılında, haftalık izinlerin yanı sıra yıllık izinden bir hafta kullanılarak toplamda 40 güne kadar izin alma imkanı bulunmaktadır. Resmi tatillerin yanı sıra, bayram ve özel günler dolayısıyla verilen tatillerin yanı sıra, çalışanlara yasal olarak tanınan birçok izin türü bulunmaktadır. Bu izin türleri, işçi haklarına ilişkin kanunlar çerçevesinde belirlenmiş olup, hem çalışanları hem de insan kaynakları profesyonellerini yakından ilgilendirmektedir.

İnsan kaynakları platformu Kolay İK, çalışanlar, İK profesyonelleri ve işverenler için önemli olan ücretli, ücretsiz ve şirket politikalarına bağlı olarak belirlenen özel izin türleri hakkında detaylı bilgileri sunan izinturleri.com sayfasını oluşturduğunu duyurdu.

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışanlar genellikle haftalık izin, bayram izni gibi izin türlerini bilir ve kullanır. Ancak yasalar tarafından belirlenen birçok izin türü bulunmaktadır. Örneğin, iş sözleşmesinin feshedilmesi durumunda, çalışanlar ihbar süresi içinde iş arama izni kullanabilirler. Ayrıca, doğum, ölüm, evlilik, refakat, mazeret gibi pek çok ücretli izin türü mevcuttur. Yol, askerlik gibi izinlerin kapsamı şirketlere göre değişebilirken, doğum günü, sigara içmeme gibi izinler ise tamamen şirket politikasına bağlı olarak verilmektedir. Biz de tüm bu izinleri bir araya getirerek, şartları, süreleri, ilgili kanun maddeleri ve diğer merak edilen sorulara detaylı cevaplar vererek kullanıcılara rehberlik ediyoruz. Bu sayede çalışanlar, yasal haklarına dair detaylı bilgi sahibi olabilir ve tatil planlarını daha etkili bir şekilde oluşturabilirler. Aynı zamanda İK departmanları ve işverenler, iş gücü planlamalarını daha önceden yaparak verimliliği artırabilirler" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Canan Karatay'a Suç Duyurusu! Canan Karatay Kimdir?

Canan Karatay'a Suç Duyurusu! Canan Karatay Kimdir?