Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi ‘Bütçe Mitingi’ne çağrı

‘Bütçe Mitingi’ne çağrı

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Mustafa Ayar, 2015 bütçesine karşı 13 Aralık Cumartesi günü Başkent Ankara’da yapılacak, mitinge “Bütçeden canı yanan’ tüm emekçileri davet etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Bütçe Mitingi’ne çağrı

 

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Mustafa Ayar, 2015 bütçesine karşı 13 Aralık Cumartesi günü Başkent Ankara’da yapılacak, mitinge “Bütçeden canı yanan’ tüm emekçileri davet etti.

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan ve emekçi kesimin taleplerinin, beklentilerinin dikkate alınmadığı 2015 mali yılı bütçesini protesto amacıyla düzenlenecek mitinge çarı amacıyla düzenlenen basın toplantısına KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çelik, Sağlık Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Kılınç, Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt katıldı.

Katılımcılar adına yapılan basın açıklamasını Mustafa Ayar okudu. Ayar, “2015 yılı bütçe kanun tasarısı, bugüne dek, antidemokratik hazırlanış biçiminden, içeriğine kadar itirazlarımıza, taleplerimize tamamen kulağını tıkayan hükümet, tıpkı diğer bütçelerde olduğu gibi 2015 yılı bütçesiyle de kaynakların nasıl toplanacağına, nasıl bölüştürüleceğine ve kimin payına ne kadar düştüğüne tek başına karar vermiştir” dedi.

Ayar, AKP hükümetinin 2015 yılı bütçesi ile otoriter, baskıcı ve sömürücü düzenini inşa ettiğini, işçilerin, emekçilerin kazanımlarına, halkın birikimlerine ve de yaşam alanlarına göz diktiğini savunarak 2015 yılı bütçesinin eşitlikçi olmadığını söyledi.

Mustafa Ayar, 2015 yılı bütçesiniEmekçi halkı yoksullaştıran, sermayeyi kayıran bütçedir. Sermayeye teşvikler, vergi afları gibi uygulamalarla kaynak aktarma bütçesidir. Yağma ve talan bütçesidir. Piyasalaştırmayı, özelleştirmeyi, taşeronlaştırmayı ve iş cinayetlerini daha da arttıran bir bütçedir.Vergi yükünü doğrudan ya da dolaylı olarak emekçi sınıf ve halkların omuzlarına yükleyen bir bütçedir. Elektrik, su, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçların fiyatlarını yüksek tutarak bütçe gelirlerinin yükünü halka ödeten bir bütçedir. Kaynakların içeride ve dışarıda savaşa ayrıldığı bir savaş bütçesidir. Giderek otoriterleşen bir devletin bütçesidir. Toplumu muhafazakarlaştıran, siyasal-İslam bütçesidir. Kadınları yok sayan, cinsiyetçi bir bütçedir. Daha fazla kâr elde etmek için doğayı azgınca talan eden bir bütçedir” şeklinde tanımladı.

Bütçelerin savaş için değil, eşit-özgür, demokratik bir yaşama yönelik hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Ayar, “Öte yandan hem toplumsal yaşamda hem de çalışma yaşamında neoliberal ve muhafazakâr politikalarıyla kadını yok sayan, kadın cinayetlerinin önünü açan, kadınları esnek güvencesiz çalışmaya mahkum eden iktidar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ”Eşitlik fıtrata ters” söyleminin izinden bütçede de gitmektedir” dedi.

Ayar, “Emekten Yana Halk İçin Bir Bütçe” talep ettiklerini belirterek, “Kendilerine saray, han, hamam, milyonlarca emekçiye günlük 1 lira zammı reva görenlere; ekmeklerimizi küçültürken saraylarını büyütenlere; yağmacılara, talancılara, halka hizmet etmeyi değil sermayeye uşak olmayı tercih edenlere karşı, paranın, yolsuzluk ve adaletsizliğin saltanatına karşı çıkan tüm halkımızı 13 Aralık'ta Ankara'da yapacağımız mitinge davet ediyoruz” diye çağrıda bulundu. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
112’ye ihbar yağdı

112’ye ihbar yağdı