Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi ‘Bu katliamı durdurun’

‘Bu katliamı durdurun’

‘Antalya Burdur, Denizli Kaş Platformu’ üyeleri, Hisarçandır’ın Hisarçandır’ın Ekizce Yaylası’nda faaliyet gösteren mermer ocağının sürdürdüğü asırlık sedir katliamı ve doğa tahribatının ivedilikle önlenmesi için Antalya Valiliği’ne dilekçeyle başvurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Bu katliamı durdurun’

‘Antalya Burdur, Denizli Kaş Platformu’  üyeleri, Hisarçandır’ın Hisarçandır’ın Ekizce Yaylası’nda faaliyet gösteren mermer ocağının sürdürdüğü asırlık sedir katliamı ve doğa tahribatının  ivedilikle önlenmesi için Antalya Valiliği’ne dilekçeyle başvurdu.

Antalya Valiliği’ne dilekçe verilmesi öncesinde basın açıklaması yapan A Platformu Sözcüsü Hatice Uslu, “ Ekizce Yaylası’ndaki maden ocağının mermer aldığı Alınlıdağ, hem olağanüstü peyzaj değeri olan, hem tırmanışı yapılan, hem de dağcıların eğitim çalışmalarına fırsat veren bir alandır. Mermer ocağı çalışmalarını sürdürdüğü için tahribat hızla devam etmektedir’’ dedi.  Alınlıdağ diye bilinen kayalık alanın mermer ocağına yakın olduğunu, madencilik firmasına yaklaşık 100 dönümlük bir alanın tahsil edildiğini söyleyen Hatice Uslu,” Tahsis edilen alandaki sedirler ve biyolojik değeri olduğu için Alınlıdağ adı verilmiştir. Estetiği ve düzgün biçimi, kayayı çok nadir yapmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı, da korunması için yeterli bir nedendir. Şu anda Alınlıdağ mermer ocağı tarafından tahrip edilmektedir ve acil kurtarılmalıdır’’dedi.

TAHRİBATIN ACİL DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ

Mermer ocağı için Ekizce Yaylası’nda, asırlık sedir ağaçlarının kesildiğini  ve ardından da mermer için kaya alınmaya başlandığını söyleyen Uslu,’’Kayanın kesilip ve  tahrip edilerek alınması bir daha asla yerine konamayacak doğal bir değerin yok olması demektir ve acil olarak bu doğal değer kurtarılmalıdır. Bu tip çevre sorunlarında asıl önemli olan, mülki idarelerin hızlı davranması ve tahribat oluşmadan doğal değerlerin kamu yararına korunmasıdır.. Bu tip olağanüstü değerler, yerine konamayacak değerlerdir. Bu nedenle de mülki idarelerin sorumluluğu vardır. Şu anda kaya hızla tahrip edilmektedir ve bizler mülki idareden, valilikten hızlı davranmasını ve tahribatı kamu yararı için acilen durdurmasını talep etmek için buradayız’’diye konuştu.

 

MERMER OCAKLARINA İZİN VERİLMESİN

Hatice Uslu, Antalya Valiliği önündeki basın açıklamasında, ’’Batı Toroslar sağlam kireç taşına sahip olduğu için dipsiz kuyudur. Bu nedenden dolayı  bölge gittikçe popüler olmaktadır. Hiç uluslararası tanıtımı yapılmamasına, hiç devlet desteği almamasına rağmen kaya tırmanışı yapmak için çok sayıda Antalya’ya kişi gelmektedir. Bu durum göz önüne alınmalı ve bu alternatif turizm kaynağı geliştirilmelidir. Batılı ülkelerinde kaya tırmanış potansiyeli ola alanlar  soğuk ve karlar altında olduğu için, dünya, daha sıcak ülkelerin olanaklarını değerlendirmektedir. Antalya ilk tercih edilen yerler arasındadır. Kayalık bölgelerin il merkezine yakın olması, Antalya’nın  turizm şehri olması sebebiyle konaklama ve ulaşım sıkıntısı olmaması cazibesini arttırmaktadır. Gelecek nesillerin yemyeşil dağlarda spor yapmalarının ve turizmin önüne geçecek mermer ocaklarının yapılmaması gerekmektedir’’dedi. DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektrikte büyük vurgun !

Elektrikte büyük vurgun !