Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bomba düşmüş gibi !

Bomba düşmüş gibi !

ATSO Başkanı Budak, Antalya’nın uçaktan görüntüsünün taş ve mermer ocaklarının bomba düşmüş gibi delik deşik, çatılardaki gün ısıların çirkin bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Yolların durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Budak, “Milletimiz için yapmı

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bomba düşmüş gibi !

ATSO Başkanı Budak, Antalya’nın uçaktan görüntüsünün taş ve mermer ocaklarının bomba düşmüş gibi delik deşik, çatılardaki gün ısıların çirkin bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Yolların durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Budak, “Milletimiz için yapmıyorsunuz, hiç olmazsa 2015 yılında G 20 ve B 20 zirveleri için Antalya’ya gelecek Oba, Merkel, Putin gibi dünya liderleri için yapın da ayıp olmasın” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN İDOLÜ ACUN ILICALI VE ARDA TURAN

Çetin Osman Budak, Antalya’da genç işsiz sayısının hızla arttığını vurgulayarak,” Mesleği olmayan bu gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığı, bonzai denen belanın gençlere bulaştığı ortada. Geçlik eğitimsiz, yarısı gazete okumuyor. Okuyanların yarısı magazin ve spor sayfalarına bakıyor. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun araştırmasına göre gençler rol ve model isi iki ismi, Acun Ilıcalı ve Arda Turan’ı benimsiyor. Bir bilim adamı ve siyasetçiyi değil de köşeyi dönmek için idol olarak onları seçiyor. Yüzde 80’ni fiziksel şiddet gördüğünü söyleyen geçler Türkiye’de yaşamak istemiyor” dedi..

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Oda Meclisi toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Antalya’nın uçaktan görüntüsünün taş ve mermer ocaklarının bomba düşmüş gibi delik deşik, çatılardaki gün ısıların çirkin bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Yolların durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Budak, “Milletimiz için yapmıyorsunuz, hiç olmazsa 2015 yılında G 20 ve B 20 zirveleri için Antalya’ya gelecek Oba, Merkel, Putin gibi dünya liderleri için yapın da ayıp olmasın” dedi..

Meclisin Ekim ayı olağan toplantısında konuşan Çetin Osman Budak, ’’ Türkiye’de gündemi takip etmekte zorlanıyoruz. Çünkü Türkiye’de her gün yeni bir şey oluyor. Geçen meclis ve bu ay meclis arasındaki geçen zamanda çok ciddi sıkıntılar, siyasi gerginlikler yaşandı. Yakın çevremizde Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşlar nedeni ile sınırlarımız ateş çemberi içerisinde. Özellikle  son  olaylarda 40 insanımız hayatını kaybetti. Çok ağır bir kayıp oldu. Ülkemizin bütün dengelerini yerle bir etti.  Biz her zaman birlik ve beraberlikten yana olmamız gerektiğini söyledik. Birlik ve beraberlik içerisinde olan bir ülkeyi kimse ayrıştıramaz’’dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıkladığı büyüme rakamlarını değerlendiren Budak, "Büyüme rakamları 2013'te yüzde 4.1 iken 2014'te yüzde 3.3, 2015'te yüzde 4.0, 2016'da yüzde 5.0, 2017'de de yüzde 5.0 olarak açıklandı. 2017'ye kadar yüzde 4-5 arasında gidip geleceğiz. Bu bizi kesmez, en az yüzde 7 olmalıdır" diye konuştu.

EĞİTİM VE EKONOİK REFORMLA YAPILMALI 

 İvedilikle eğitim ve ekonomik reformlar yapılmazsa  tablonun bugünkünden daha kötü olabileceğini öne süren Çetin Osman Budak, “Turizm ve tarım sezonlarının bitmesi işsizlik rakamlarına yüzde 1-2 oranında yansıyacak” dedi. İş aramaktan vazgeçenlerin sayısının 600 bin olduğunu vurgulayan Budak, "Bu nedenle çift haneli işsizliğe gidiyoruz. Bir de genç işsizlik var, oranı yüzde 20, şaka gibi. Bu gençler mesleksiz" dedi.

GENÇ İŞSİZLİĞİ EN BÜYÜK SORUNUMUZ

En büyük sorunlarının genç işsizliği olduğunu söyleyen Budak,’’ 15-24 yaş arasında ki işsizlik oranı yüzde 20. Uyuşturucu kullanımın arttığı bonzai denen belanın gençlere bulaştığı ortada. Gençlik eğitilmiyor, okumuyor. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun yaptırdığı ciddi araştırma var. Araştırmaya göre gençlerin rol ve model aldığı iki isim var. Biri Acun Ilıcalı, diğeri ise Arda Turan. Bir bilim adamı ya da siyasetçi değil bunlar.  Kolay köşeyi dönmek için idol olarak seçtiği insanlar. Gençlerin yarısı gazete okumuyor. Okuyanların da yarısı sadece magazin ve spor sayfalarını okuyor. Gençlerin yüzde 80’ni de fiziksel şiddet gördüğünü söylüyor. Yüzde 78’i de Türkiye’de yaşamak istemiyor. Eğitim görmüş gençler ise devlete kapak atmak için KPSS sınavına hazırlanıyor. Özel sektöre girmek için gençlerimizin çoğu AR-GE çalışması yapmıyor’’şeklinde konuştu..

ANTALYA’NIN TURİZMDE TANITIMA İHTİYACI VAR

Budak,’’Turizmde özellikle tek taraflı pazar dengesi tehdittir. Bugün geçmişte olduğumuzdan fazla tanıtıma bütçe ayırmamız gerekiyor. Biz oda olarak oteller acenteler Turizm Bakanlığı başta olmak üzere tanıtımı en fazla yapılacağı dönemleri yaşıyoruz. Bizim çalışmalarımız imaj olmalıdır. Tanıtım seferberliği yapmamız lazım. Antalya’nın direği turizmdir. İkinci direği ise tarımdır. Bizim bu konuda etkin rol oynamamız gerekiyor. Bizim çok sık yurt dışı seyahatine gidip Antalya’yı,  ülkemizi anlatmamız gerekiyor. Bu görev hepimize düşüyor. Antalya’da turizm yatırımları devam ediyor. 25-30 bin yatak kapasiteli oteller olacak. Bu hem milli servettir,  hem de ülke zenginliğidir. Tesis olmazsa yeterli turist çekemeyebilirsiniz. Tesislerin kalitesi de önemlidir. Bir  müşteriyi 10 müşteri  getirecek şeklinde memnun göndermemiz gerekiyor’’dedi.

ANTALYA HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMİYOR

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Antalya büyüdü. Ama Antalya’nın katma değeri Antalya’da kalmadı. Eğer kalsaydı Antalya’nın bir yerinden belli olurdu. Kent merkezinden belli olurdu. 1990’lı yıllardaki kent merkezi bugün yok.1990’daki Kalekapısı, Atatürk Caddesi, esnaf açısından Antalya’nın güzelliği açısından bu yıl yok. Bunu değerlendirmemiz lazım. Bizim bunları söylememiz gerekiyor. Antalya ülkenin zenginleşmesinde lokomotif görevi görüyor görmeye de devam ediyor. Antalya Türkiye’nin vitrinidir. Ama Antalya’nın hak ettiğini alamadığını ve hangi seviyede kaldığını sizlerin takdirine bırakıyorum’’dedi.DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“CHP’yi birinci parti yapacağız”

“CHP’yi birinci parti yapacağız”