Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi BES/AR Nisan ayı açlık sınırını açıkladı

BES/AR Nisan ayı açlık sınırını açıkladı

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES/AR) Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı verileri paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BES/AR Nisan ayı açlık sınırını açıkladı

BES/AR’ın gıda fiyatları üzerinden yaptığı araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık harcama tutarı Nisan ayında 12 bin 335 lira olarak belirlendi.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için zorunlu harcamalarının toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı 39 bin 652 lira, bekâr bir çalışanın Yaşam Maliyeti ise 16 bin 650 lira olarak açıklandı.

BES’ten yapılan açıklamada: “Kamuda 10 yıllık kadrolu, eşi çalışan ve evli, iki çocuklu bir emekçi gelir vergisi kesintileriyle birlikte 11 bin 200 lira ücret ile açlık sınırının altında hayatını ancak idame ettiremeye çalışıyor. Kamuda 20 yıllık şef kadrosunda, eşi çalışmayan, iki çocuklu bir emekçi Nisan ayı gelir vergisi kesintileriyle birlikte 14 bin 760 lira ücret ile açlık sınırına yakın, yoksulluk sınırının yaklaşık üçte biri (1/3) ücret ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Büro Emekçileri Sendikası (BES) olarak Kamuda yoksulluk sınırının altında maaş alan emekçi kalmasın derken, açlık sınırının bile altında ücret alan emekçiler var. Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak tüm Kamu Emekçilerine, asgari ücretlilere, emeklilere insanca yaşayacak bir ücret talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

açlik-yoksulluk-kopya

asgari-ücret-kopya

KAMER DURDU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Tiyatro Festivali perdelerini açtı