Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Berlin Turizm Fuarı’na çıkarma yapacağız

Berlin Turizm Fuarı’na çıkarma yapacağız

Turizmde 2018'i 'Avrupa Yılı' ilan eden sektör, ITB Berlin Turizm Fuarı'na (ITB Berlin) Antalya'dan 4 özel uçakla çıkarma yapacak. Bu yıl Alman pazarında, erken rezervasyonlarda yüzde 60- 80 yükseliş gösteren sektör, 2015'te Antalya'ya gelen 3 milyon Alman turist rakamına ulaşmayı hedefliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
   Berlin Turizm Fuarı’na  çıkarma yapacağız


 

Turizmde  2018'i 'Avrupa Yılı' ilan eden sektör, ITB Berlin Turizm Fuarı'na (ITB Berlin) Antalya'dan 4 özel uçakla çıkarma yapacak. Bu yıl Alman pazarında, erken rezervasyonlarda yüzde 60- 80 yükseliş gösteren sektör, 2015'te Antalya'ya gelen 3 milyon Alman turist rakamına ulaşmayı hedefliyor.

 

Her yıl Antalya'da turizm sezonu öncesi en önemli belirleyici unsurlardan biri olarak gösterilen ITB Berlin, 7-11 Mart günlerinde, Berlin'de düzenlenecek. Rusya ile birlikte Antalya'nın iki ana pazarından olan Almanya'dan 2015'te 3 milyon turist ağırlayan kent, 2016'da yüzde 34 düşüşle 1 milyon 975 bin, 2017'de yüzde 16'lık kayıpla 1 milyon 658 bin turist ağırladı.

 

HEDEF YENİDEN 3 MİLYON

 

Türk turizm sektörü temsilcilerine göre, yüzde 60 ile 80 arasında, Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig'in açıklamasına göre de yüzde 69 oranında artış gösteren erken rezervasyon rakamlarına göre, bu yıl Türkiye'ye en az 4 milyon Alman turist bekleniyor. ITB Berlin Fuarı'na hem Türkiye hem Antalya olarak büyük önem veren turizm sektörü ve kamu ise Türkiye'ye bu yıl 5, Antalya'ya 3 milyona yakın Alman turist hedefliyor.

 

7 MİLYON EUROLUK CİRO

 

5 kıta ve 180'den fazla ülkeden 109 bini ticari ziyaretçi olmak üzere toplam 160 bin kişinin katılması beklenen fuarda, 7 milyon euroluk ciro hedefleniyor. Türkiye, ITB Berlin'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde 3079 metrekarenin üzerinde stantla katılım sağlayacak. Bu yıl Antalya başta olmak üzere İstanbul ve Muğla gibi kentler, bu alan içinde daha etkin ve özel bir konuma sahip olacak.

 

ANTALYA'DAN 4 UÇAK KALKIYOR

 

Geçen yıl 2 özel uçağın kaldırıldığı ITB Berlin için Antalya'dan bu yıl SunExpress ve Corendon hava yolu şirketleri 2'şer adet 189'ar kişilik toplam 4 uçak kaldırıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı fuara, Antalya'dan başta Vali Münir Karaloğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, birçok ilçe belediye başkanı ve turizm sektöründen yoğun katılım olacak. Antalya, fuarda, Türkiye standı içinde 1000 metrekarelik özel alanda tanıtılacak.

 

 

HEYET, 6 MART'TA UÇUYOR

 

Kent, sadece turizm sektörüyle değil; protokolün en üst düzey isimleriyle ITB Berlin Fuarı'nda olacak. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de yer aldığı kalabalık heyet, 6 Mart günü fuar için Berlin'de olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da fuarda Antalya heyetini ve turizmcileri yalnız bırakmayacak.

 

BİRLİK, BELEDİYE VE VAKIFLAR

 

Fuarda Antalya'ya ait 1000 metrekarelik alanda Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muratpaşa Belediyesi, Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Konyaaltı Belediyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Belediyesi, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB), Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), EXPO 2016 Antalya Ajansı, Kemer Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Antalya Tanıtım Bürosu, Antalya Tanıtım A.Ş. ve Patara Kültür Turizm Tanıtma Derneği yer alacak.DHA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İhracatçıya ‘yeşil pasaport’ dopingi

İhracatçıya ‘yeşil pasaport’ dopingi