Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlık sert mücadelede: Milyarlarca TL ceza kesildi

Bakanlık sert mücadelede: Milyarlarca TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, 2023'te fahiş fiyat ve stokçulara yönelik 18.7K denetimde bulunarak 602.2M TL idari para cezası kesti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık sert mücadelede: Milyarlarca TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı resmi X hesabı üzerinden paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılında otomotiv, emlak ve gıda sektörlerinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda fahiş fiyat ve stokçuluk uygulamalarına karşı önemli adımlar atıldı. Ticaret Bakanlığı, bu sektörlerde toplamda 18 bin 780 denetim yaparak, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında 602 milyon 225 bin 881 TL tutarında idari para cezası uyguladı.

Ayrıca, Bakanlık tüketicilerin korunması amacıyla sözleşmelere, haksız ticari uygulamalara, fiyat etiketi aykırılıklarına ve güvensiz ürünlere yönelik de denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerin sonucunda toplamda 842 milyon 402 bin 406 TL idari para cezası kesildi.

Bakanlık, sağlık hizmetleri, lojistik, altyapı hizmetleri gibi çeşitli sektörlerde de etkin denetimler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, toplamda 2 milyar 664 milyon 688 bin 744 TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı'nın resmi X hesabından yapılan açıklamada, 2023 yılında benimsenen 'sıfır tolerans' ilkesiyle fırsatçılara herhangi bir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.

Ekran Alintisi5-1

Gdtalhywcaaj V8Gdtalh0Xaaelwb0Gdtalh2Xqaatikq

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de binlerce kadın meslek sahibi oldu

Mersin'de binlerce kadın meslek sahibi oldu