Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Şimşek'ten kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin açıklama

Bakan Şimşek'ten kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki artışlarla mücadele için önemli açıklamalarda bulundu. Kira endekslerindeki dramatik artış ve değişen kira artış oranlarıyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek'ten kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesine cevap verdi. Ülke genelindeki kira artışlarını değerlendiren Şimşek, son dönemdeki eğilimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gerçek Kira Endeksi Değerlerindeki Dramatik Artış

Şimşek, 2018'in kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin, 2023'ün kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını ifade etti. Bu durumun, 2018 ile 2023 arasındaki dönemdeki kira artış oranının yüzde 297,42'ye ulaştığını gösterdiğini belirtti.

Kira Artış Oranlarındaki Değişimler

Bakan Şimşek, 2023'ün eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının ekim ayında yüzde 7,91'e, kasım ayında yüzde 5,97'ye ve aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini dile getirdi. Bu değişimlerin, kira piyasasındaki dengesizliklerin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Önlemler ve Çözüm Yolları

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır." diyen Şimşek, bu konuda atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşitme kaybı tedavi edilebilir mi?

İşitme kaybı tedavi edilebilir mi?