Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Kredi!

Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Kredi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası için onayladığı 600 milyon dolarlık krediyi duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Kredi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye’ye yönelik 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası için 600 milyon dolarlık krediyi onayladığını açıkladı. Şimşek, bu krediyle birlikte 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarının 3,7 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Kredi!

Şimşek, geçen yıl açıklanan Orta Vadeli Programın (OVP) ardından, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye aktardığı kaynak tutarını 17 milyar dolardan 18 milyar dolara çıkararak toplamda 35 milyar dolara yükselttiğini hatırlattı. Ayrıca, Türkiye’ye yönelik Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı'nın da Bankanın İcra Direktörleri Kurulunda görüşülerek yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Kredinin Kullanım Amacı ve Uygulama Detayları

Yeni sağlanan 600 milyon dolarlık kredi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgede bulunan işletmelerin faaliyetlerinin devamı için kullanılacak. Şimşek, bu kredinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi'nde finansman olarak kullanılacağını belirtti. Kredinin, afet sonrası dayanıklı ve düşük emisyonlu sanayi siteleri inşa edilerek bölgedeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

2024 Yılında 3,7 Milyar Dolarlık Finansman

Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile sürdürdükleri işbirliğinin önemini vurgulayarak, "Bu krediyle birlikte ülkemiz için 2024 yılı içinde Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarı 3,7 milyar dolara yaklaşmıştır" dedi. Ayrıca, depremlerden etkilenen illere yönelik projeler için şu ana kadar Dünya Bankası tarafından onaylanan finansman tutarının yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şimşek, bu finansmanın, Dünya Bankası’nın Türkiye'ye ve ekonomi programına duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Şimşek, hükümetin deprem öncesinde ekonomiye katkı sağlayan bölge sanayisini yeniden ayağa kaldırma ve istihdamı güçlendirme hedefleri doğrultusunda, afet bölgesine yönelik projelerle Dünya Bankası ile işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın'ın Kuşadası İlçesinde Bir Kadın Çarşafla Asılı Halde Ölü Bulundu

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde Bir Kadın Çarşafla Asılı Halde Ölü Bulundu