Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ATSO Başkanı Ali Bahar: Ocak Ayı Enflasyonu Geçici Etkilerden Kaynaklanıyor

ATSO Başkanı Ali Bahar: Ocak Ayı Enflasyonu Geçici Etkilerden Kaynaklanıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO Başkanı Ali Bahar: Ocak Ayı Enflasyonu Geçici Etkilerden Kaynaklanıyor
KAYNAK: ATSO/ Bülten

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahar, enflasyonun özellikle asgari ücret artışlarının etkisinde kaldığını belirtti ve “Ocak ayı enflasyonunun temelinde büyük oranda ücret artışları yatıyor. Bu nedenle söz konusu artışın geçici etkilerden kaynaklandığını düşünüyoruz, önümüzdeki aylarda düşüş trendine gireceğini öngörüyorum” dedi.

Üretici Fiyatlarındaki Yavaşlama Umut Verici

Bahar, üretici fiyatlarındaki yavaşlamanın devam ettiğini belirtti ve “Üretici fiyatlarındaki bu yavaşlama Ocak ayında da devam etmiştir. Bu veriler bize üretim maliyetlerinde bir yavaşlama olduğunu, bu durumun gelecek döneme ilişkin umut verici bir gelişme olduğu işaret etmektedir” dedi.

Yeni TCMB Yönetimi İle İstikrarın Süreceğine İnanç Tam

Bahar, 2023 yılı Haziran ayı ile birlikte göreve gelen yeni ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun şu ana kadar oldukça başarılı bir süreç yürüttüğünü belirtti. Bahar, “Yeni TCMB Başkanı Sayın Karahan’da enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin verilmeyeceğini, mevcut sıkı politikaların kararlılık içerisinde sürdürüleceğini ifade etmişlerdir. Bu açıklamalar piyasaların beklentisine son derece uygun ve istikrarın sürmesi açısından da umut verici açıklamalardır” dedi.

Bahar, 2024 yılı için Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerinin önemine işaret etti ve “Önümüze baktığımızda 2024 yılı enflasyon hedefinin yüzde 33 olduğunu görüyoruz. Bu hedefi her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz ki iş insanlarımız maliyet ve fiyatlandırmalarını bu hedefe göre yapabilsinler” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da feci kaza! Otomobil takla attı

Isparta'da feci kaza! Otomobil takla attı