Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücret son dakika! 2024 asgari ücret zammı ve refah payında! Toplantı başladı

Asgari ücret son dakika! 2024 asgari ücret zammı ve refah payında! Toplantı başladı

Asgari ücrette üçüncü komisyon toplantısı ne zaman olacak? 2024 asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret son dakika! 2024 asgari ücret zammı ve refah payında! Toplantı başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, dolaylı olarak ise toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, iki kez bir araya gelerek asgari ücret belirleme sürecini ilerletmişti. Şimdi gözler, komisyonun üçüncü toplantısına çevrildi.

Asgari ücret yeni toplantı bugün mü?

Asgari ücretle ilgili kritik toplantı, Beştepe'de saat 16.30'da gerçekleşecek.

İlk toplantı 11 Aralık'ta yapılmış, ardından asgari ücret belirleme takvimi oluşturulmuş ve yapılan çalışmalar paylaşılmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 18 Aralık'ta gerçekleşen ikinci toplantıda, temel ekonomik veriler detaylı bir şekilde ele alındı. Ancak her iki toplantıda da henüz belirli bir rakam açıklanmadı. Asgari ücretin 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Asgari ücretin belirlenmesi süreci, memur ve emekli maaşı zamlarının da konuşulması beklenen Kabine toplantısının ertelenmesine neden oldu. Bugün yapılması planlanan toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim çalışmalarını takip etmek amacıyla AK Parti Genel Merkezi'nde olacağı gerekçesiyle ertelendi.

EN GÜÇLÜ İHTİMAL 17 BİN 103 TL!

Asgari ücrete yüzde 50 artış yapılması beklentisi bulunmaktadır. Bu zam oranının yüzde 40'lık kısmının, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından refah payı olarak eklenerek, toplam asgari ücretin 17 bin 103 TL seviyesine gelmesi öngörülmektedir.

Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinde de değişiklikler yaşanacaktır. İşsizlik ödeneği hesaplamasında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alındığı için, asgari ücret artışının etkisi bu alanda da hissedilecektir. İşsizlik ödeneğinin alt sınırı, asgari ücretin yüzde 40'ını, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'ini temel aldığından, yeni asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneği miktarında artış yaşanacaktır.

Asgari ücretli bir çalışanın bir yıllık çalışması sonucunda hak ettiği brüt asgari ücret tutarındaki kıdem tazminatı, yeni asgari ücretle birlikte zam oranında artacaktır. Bu sayede asgari ücretle çalışanların kıdem tazminatları da zam oranı kadar yükselecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alperen Şengün NBA'de 21 yaşında bir rekora imza attı

Alperen Şengün NBA'de 21 yaşında bir rekora imza attı