Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücrette son gelişme İkinci toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücrette son gelişme İkinci toplantı tarihi belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücrette son gelişme İkinci toplantı tarihi belli oldu
KAYNAK: İHA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında yapıldı. Bakan Işıkhan, “2024 yılında asgari ücret, hem çalışanlarımızın haklarını hem de istihdam amaçlarımızı gözetecek şekilde belirlenecek” dedi. İlk toplantıda herhangi bir ücret belirlenmediği ifade edildi.

Asgari ücreti tespit edecek olan ilk toplantı, bugün saat 14.00 civarında başladı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti ve biraz önce sona erdi. Asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30 civarında gerçekleşecek. Asgari ücretin ikinci toplantıda da belli olmayacağı ve üçüncü toplantıdan sonra ilk rakamların ortaya çıkacağı bildirildi. İlk açıklama yapıldı “Asgari Ücret kaç lira oldu?” sorusunu yanıtlayan Türk-iş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Bugün gerçekleşen toplantılarımızda bir ücret konusu ele alınmadı. TÜRK-İŞ olarak ücret belirtme imkanımız yok, ücret belirtirsek sıkışır kalırız. İşveren tarafı ücret sunacak, değerlendireceğiz.” dedi.

TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları toplantıda yerlerini aldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlık ettiği, Bakanlığın ev sahipliği yaptığı komisyonda, işçi heyetinin başında TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetinin başında ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol vardı. Görüşmede ilk kez işçiler de var Bu yılki görüşmelerde, önceki yıllara göre bir değişiklik olarak, 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçi de bulundu.

Bir kasiyer, bir sağlık çalışanı, bir enerji işçisi ve Karayolları’nda görev yapan bir taşeron işçi, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katılarak, görüş bildirdi. Asgari ücret net 11 bin 402 lira Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

Vergi ve kesintiler çıkarıldığında, net 11 bin 402 lira 32 kuruş oldu. Asgari ücretin işverene maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşu işveren işsizlik sigorta primi şeklinde dağılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kamu Alanları Şimdilik Güvende

Antalya'da Kamu Alanları Şimdilik Güvende