Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücretli çalışanlara moralleri bozan haber

Asgari ücretli çalışanlara moralleri bozan haber

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, canlı yayında asgari ücretle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Detaylar haberde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Asgari ücret zammına dair beklentiler, ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte artıyor. Ancak TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, asgari ücretle ilgili kötü haberleri gündeme getirdi. Sözcan, gelecek zamla birlikte asgari ücretli çalışanların yılda iki kez zam alma imkanının ortadan kalkabileceğini belirtti.

Zam tarihlerinin gelecek düzenlemelerle değişebileceğini ifade eden Sözcan, Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesiyle sıkı bir politika izlenmeye başlandığını vurguladı. Sözcan'a göre, yerel seçimler öncesinde ekonomik sıkıntıları azaltmak amacıyla zamların yüksek oranlarda olması bekleniyor. Ancak, yerel seçimlerin ardından asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağına dair söylentiler kulislerde dolaşıyor.

Ankara'da konuşulan bu olası değişikliğin, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in politika değişikliğiyle uyumlu bir şekilde gerçekleşebileceğini belirten Sözcan, bu durumun asgari ücretli çalışanlar için yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade etti.

55-001

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Kurultayı'nda Tolga Şardan'a destek

CHP Kurultayı'nda Tolga Şardan'a destek