Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücret zammı erken sızdı! Milyonları heyecanlandıran gelişme

Asgari ücret zammı erken sızdı! Milyonları heyecanlandıran gelişme

2024 Ocak zammı öncesi Bakan Işıkhan, işçi ve işveren kesiminin beklentilerine odaklanarak hazırlıklara başlandığını açıkladı. Yeni asgari ücret belirleme süreci devam ediyor, resmi rakam ise henüz açıklanmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret zammı erken sızdı! Milyonları heyecanlandıran gelişme
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Komisyon Çalışmalarına Başladı

Aralık ayı itibariyle toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 8 milyonu aşkın çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret tutarını belirlemek adına çalışmalara başladı.

Bakan Işıkhan'ın Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, herkesin memnun kalacağı bir asgari ücret belirleme çabasında olduklarını ifade ederek, "21 yıldır bu konuda asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Hazırlıklar Sürüyor

Türk-İŞ ve TİSK, işçi ve işveren kesimlerini temsil ederek yeni asgari ücret tutarı için çalışmalara devam ediyor.

Enflasyonun Rolü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlerken en önemli veri olarak enflasyonu göz önünde bulunduruyor. Bu nedenle, 6 aylık ve yıl sonu enflasyon rakamları belirleyici olacak.

Zam Oranları Belli Oldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Orta Vadeli Programda öngörülen yüzde 65'lik yıl sonu enflasyonunu tekrarlayarak, bu rakamların ışığında yeni asgari ücretin belirleneceğine dikkat çekti. Yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olduğunda, 6 aylık enflasyonun yüzde 38'e yakın olması bekleniyor.

Net Rakam Tahminleri

Temmuz zammı ile asgari ücret net 11.402,32 TL'ye yükseldi. Yüzde 50'lik bir artışla, yeni asgari ücretin net 17.103,48 TL'ye çıkabileceği öngörülüyor. Ancak, 6 aylık enflasyon dikkate alındığında bu rakamın net 15.735,20 TL'ye düşebileceği belirtiliyor.

Ara Zam İhtimali

Son 2 yıldır enflasyon artışları nedeniyle Haziran ayında yapılan ara zamlar, 2024 yılı için de gündemde olabilir. Ancak, bu konuda henüz net bir karar bulunmuyor.

Özel Sektörün Durumu

Asgari ücretteki artışlar genellikle özel sektör çalışanlarının gelirlerini de etkiliyor. Vergi istisnasının devam etmesi bekleniyor.

Bu detaylar, çalışanlar ve sektörler arasında büyük bir merakla beklenen 2024 Ocak asgari ücret zammının nasıl belirleneceği konusundaki gelişmeleri özetliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Dalkılıç Sekizinci Kez Ameliyat Olduğu Duyuruldu

Murat Dalkılıç Sekizinci Kez Ameliyat Olduğu Duyuruldu