Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücret ikinci toplantı ne zaman?

Asgari ücret ikinci toplantı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komitesi, yeni yıl için asgari ücreti belirleme çalışmalarına devam ediyor. İkinci toplantıları 18 Aralık'ta gerçekleşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret ikinci toplantı ne zaman?
KAYNAK: Haber Merkezi

Bu yılki Asgari Ücret Tespit Komitesi toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın liderliğinde gerçekleşti. Bakanlık ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, işçi temsilcisi olarak TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık etti.

Bakan Işıkhan, toplantıda yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyeceğiz" taahhüdünde bulundu.

Bu yılki görüşmelerde dikkat çeken bir özellik, 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçi profiline yer verilmesi oldu. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve Karayolları'nda taşeron olarak çalışan bir işçi, toplantıya katılarak yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katkı sağladı.

Asgari Ücret Detayları: Net 11.402 Lira

Asgari Ücret Detayları: Net 11.402 Lira

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13.414 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Vergiler ve kesintiler düştüğünde net asgari ücret ise 11.402 lira 32 kuruş oldu.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15.762 lira 4 kuruş olarak hesaplandı. Bu miktarın 13.414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücreti, 2.079 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi ve 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primini oluşturuyor.

İkinci Toplantı Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komitesi, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına devam etmek üzere ikinci toplantısını 18 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya daha temiz suya kavuşuyor!

Antalya daha temiz suya kavuşuyor!