Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Kasko ve trafik sigortasında değişim

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Kasko ve trafik sigortasında değişim

Araç kasko ve trafik sigortasında tüm otomobil sahiplerini etkileyen gelişmeler devam ediyor. Sektordeki değişimler dikkat çekici ve önemli.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Kasko ve trafik sigortasında değişim

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat düşüşleri, kasko sigorta fiyatlarında da dikkate değer gerilemelere neden oldu. Bakanlık tarafından alınan kararlar, sıfır ve ikinci el araç piyasasını etkileyerek gerilemeye sebep oldu.

Sıfır ve İkinci El Piyasasındaki Etkiler

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler, ikinci el araç piyasasını normale döndürdü. Bu sayede al-sat işlemleri yapanların piyasadan çekilmesiyle sıfır araç almak isteyenler için beklemeye gerek kalmadı. Ancak, kasko fiyatlarının rekor seviyelere çıktığı dönemde, ortalama kasko bedeli 100 bin TL olan bir aracın yeni fiyatları 700 bin TL'ye kadar yükseldi.

Kasko Fiyatlarında Düşüş Beklentisi

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağçı, alınan önlemlerle birlikte ikinci el piyasasındaki normalleşme sürecinin devam ettiğini belirtti. Bağçı, kasko fiyatlarının şu anda 10-12 bin TL seviyelerine kadar gerilediğini ifade ederek, önümüzdeki dönemde kasko fiyatlarında daha sert düşüşler beklediğini vurguladı.

Bağçı şu açıklamalarda bulundu: "Sigorta şirketleri artık yedek parça fiyatlarını öngörebildikleri için geçen yılın aksine normale döndüler. Rekabetçi fiyatlarla geri döndüklerinde, kasko poliçelerindeki fiyatlar da aşağı yönlü bir trend izledi. 2021 yılında 5-6 bin TL olan kasko bedelleri, 2022'de bir anda 15-20 bin TL'ye çıkmıştı. Ancak şu anda 10-12 bin TL seviyelerine geriledi."

Trafik Sigortasında Artış Beklentisi

Bağçı, ilerleyen süreçte trafik sigortasında kaskoya nazaran daha sınırlı düşüşlerin beklendiğini ifade etti. Trafik sigortasında ise hasar prim oranlarının yüzde 186'ları bulduğunu ve bu oranın yüzde 200'lere çıkmasının beklendiğini dile getirdi. Trafik sigortasındaki zararın devam etmesi durumunda sigorta şirketlerinin prim artışına yönelik baskı yapmaya devam edeceğini belirtti ve ocak ayında bir düzenleme ile trafik sigortası primlerinde yüzde 25'lik bir artışın beklendiğini ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Beko Tofaş'ı deplasmanda devirdi

Fenerbahçe Beko Tofaş'ı deplasmanda devirdi