Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç alım satımında yeni düzenleme: Sürpriz 'noter' kararı: Bir kez daha zamlanacak!

Araç alım satımında yeni düzenleme: Sürpriz 'noter' kararı: Bir kez daha zamlanacak!

Araç alım, satım ve tescil işlemlerine yönelik yeni bir düzenleme yürürlüğe giriyor. Bu düzenlemeye göre, işlemler vekaleten yapılacaksa, vekaletnamenin dijital olarak kayıtlı olması yeterli olmayacak; vekaletnamenin fiziksel aslının işlem sırasında hazır bulunması zorunlu olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç alım satımında yeni düzenleme: Sürpriz 'noter' kararı: Bir kez daha zamlanacak!
KAYNAK: Haber Merkezi

Yarından itibaren, yani 1 Eylül 2024'ten itibaren, araç alım, satım ve tescil işlemlerinde önemli bir düzenleme devreye giriyor. Bu yeni düzenlemeye göre, vekaleten yapılan işlemlerde vekaletnamenin dijital ortamda kayıtlı olması artık yeterli olmayacak. Vekaletnamenin aslı, işlem sırasında vekilin yanında bulunmak zorunda. Aksi halde, vekaletnamenin aslı için ekstra bir ücret ödenecek.

Noterler Vekaletname Aslını Çıkarıp Ücret Alacak

Türkiye Noterler Birliği'nin aldığı karara göre, noterler, dijital ortamda kayıtlı vekaletnameyi sistemden çıkarıp basılı nüshasını tasdik edecek ve bu işlem için ücret alacak. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'nin sosyal medya hesabından duyurduğu bu düzenleme, araç alım, satım ve tescil işlemlerinde önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Yeni Uygulama Ne Getiriyor?

1 Eylül'den itibaren, vekaletname dijital ortamda kayıtlı olsa bile, vekaletnamenin basılı örneğinin işlem sırasında vekilin yanında bulunması gerekiyor. Aksi halde, dijital vekaletname sistemden çıkarılacak ve vekil, basılı örneği için ek bir ücret ödeyecek. Bu düzenleme, dijitalleşme sürecine rağmen, bazı işlemlerde geleneksel yöntemlerin devam edeceğini gösteriyor.

Emre Özpeynirci'den Açıklamalar

Emre Özpeynirci, sosyal medya paylaşımında düzenlemenin detaylarını şu şekilde açıkladı: “Türkiye Noterler Birliği, 1 Eylül'den itibaren vekâleten yapılacak araç alım, satım ve tescillerinde e-imzalı olarak Noter Paylaşım Sistemine (TNBBS) kayıtlı olsa bile vekâletname aslı yanında olmaması halinde sistemden çıkartıp tasdik ederek ücretlendirecek. Yani dijital vekâletnameye ikinci kez para ödeyeceğiz. Dijitalleşme sürecine rağmen bazı adımlarda eski usullerin devam edeceği görülüyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Trafik Kazası: Safari Cip İle Çarpışan Otomobil Beton Direğe Çarptı

Manavgat'ta Trafik Kazası: Safari Cip İle Çarpışan Otomobil Beton Direğe Çarptı