Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç alacaklar dikkat! Otomobilde yeni kredi kampanyası

Araç alacaklar dikkat! Otomobilde yeni kredi kampanyası

Otomobil piyasasında hem sıfır hem de ikinci el araçların fiyatlarındaki yüksek artışlar sona erdi ve yerini indirimler ile kampanyalara bıraktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç alacaklar dikkat! Otomobilde yeni kredi kampanyası

Son aylarda, otomotiv sektörü de dahil olmak üzere birçok sektörde durgunluk yaşanmaya başladı. Pandemi dönemi ve sonrasında alınan ekonomik tedbirler ve kısıtlama kararları, sıfır araç satışlarında önemli bir düşüşe neden oldu. Bu durum, otomobil bayilerini yeni kampanyalar başlatmaya yöneltti.

Otomobil bayileri, talepteki düşüşü dengelemek ve stoklarını azaltmak amacıyla çeşitli kampanyalar ve indirimler sunmaya başladı. Bankaların otomobil kredileri için uyguladığı yüksek faiz oranları da göz önüne alındığında, otomobil markaları düşük faizli kredi imkanları sunarak tüketicileri cezbetmeye çalışıyor. Bazı markalar, faiz oranlarını yüzde 0.99 gibi düşük seviyelerde tutarken, bazıları ise faizi tamamen sıfırlayarak tüketiciye cazip fırsatlar sunuyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, bu gelişmeleri değerlendirdi. Ertemel'e göre, otomotiv piyasasındaki talep düşüşü, artan stoklar ve yıl sonu yaklaşması, markaları çeşitli kampanyaları hayata geçirmeye yönlendirdi. Banka kredi faizlerinin yüzde 5'e yaklaştığını ve krediye erişimin zorlaştığı bir dönemde, markaların düşük faizli kredi seçenekleri sunarak tüketicilere avantajlar sağladığı belirtiliyor.

Ertemel, markaların sunduğu finansman desteklerinin çoğunlukla belirli bir tutar ve 12 ay vadeli olduğunu ve bu detayların dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, bazı markaların fiyat indirimleri ile finansman desteğini birleştirmediğini ve kredili alımlarda fiyat indirimi uygulanmadığını belirtiyor.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerin ikinci el otomobil fiyatlarını sıfır araç fiyatlarına yaklaştırdığını ifade eden Ertemel, krediye erişimdeki zorluklar nedeniyle otomobil talebinin azaldığını belirtiyor. Ancak krediye erişimin rahatlamasıyla piyasanın yeniden canlanabileceğini öngörüyor ve önümüzdeki dönemde fiyatların bir miktar daha düşebileceğini söylüyor.

Sonuç olarak, otomobil almayı düşünen tüketicilere cazip fırsatlar sunan otomobil markaları, stoklarını azaltma ve talebi artırma amacı güdüyor. Bu durum, otomobil alımı yapmayı düşünenler için değerlendirilmesi gereken bir dönem olarak görünüyor.

EKİM’DE EK İNDİRİM

Yazın son aylarında başlayan kampanyaların avantajlı koşullarının Eylül ayında arttığını, Ekim ayında ise kampanyalara ek önemli indirimler de sunulmaya başlandığını vurgulayan Ertemel, “Genel olarak finansman, takas ve indirim noktasında avantajlı kampanyalar sunuluyor. Halihazırda fiyatlar düştüğü ve avantajlı oranlar sunulduğu için, önümüzdeki aylarda seyrin bu anlamda sabit devam edeceği düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Belediyesi'nin şehre dev bir kazanımı

Kepez Belediyesi'nin şehre dev bir kazanımı