Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araba almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10 geriledi

Araba almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10 geriledi

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araba için aldığı tedbirler ve sıfır araçların piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatlar yüzde 10 oranında geriledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araba almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10 geriledi

Nihat Saraç

Sektör temsilcilerine göre, otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı. Stokların artması ve talebin azalması fiyatları aşağı yönlü etkiledi.

İkinci el otomobilde fiyatlar neden düştü?

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil piyasasını düzenlemek için geçtiğimiz aylarda bir dizi tedbir aldı. Bu tedbirler arasında, ikinci el otomobil satışı yapan işletmelerin yetkilendirilmesi, araç satışı öncesi ekspertiz yapılması ve satıcıların araç bilgileriyle ilgili daha fazla bilgi vermesi zorunluluğu yer alıyor.

Bu tedbirler, ikinci el otomobil piyasasında önemli bir güven bunalımına yol açtı. Alıcı ve satıcılar, ikinci el otomobil satın alırken daha temkinli davranmaya başladı.

Öte yandan, sıfır otomobiller de piyasaya çıkmaya başladı. Sıfır otomobillerin fiyatları da ikinci el otomobillere göre daha uygun oldu. Bu durum da ikinci el otomobil talebini azalttı.

İkinci el otomobilde tarla ile takas dönemi

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş, bazı araç sahiplerini tarla ile takas yapmaya yöneltti. Galericiler, bazı kişilerin araçlarını gayrimenkull, tarla veya başka mülklerle takas etmeye yollarına gitmeye başladığını duyurdu.

Sıfır otomobillerde indirim dönemi

Sıfır otomobillerde de bayilerin indirim kampanyası fiyatların düşmesine katkıda bulundu. İndirimler aracın modeline ve fiyatına göre değişiyor. Fiyat arttıkça indirim miktarı da yükseliyor. Lüks segmentte indirim 100 bin liraları aşarken, daha düşük segmentlerdeki araçlarda indirim 30-60 bin TL bandında gerçekleşti.

Sonuç olarak, ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Bu durum, araç satın almak isteyenler için bir fırsat olarak görülebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir Türk Suriyeli tarafından katledildi

Bir Türk Suriyeli tarafından katledildi