Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Amacımız ceza değil”

“Amacımız ceza değil”

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) konuğu olan Antalya Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Emre Gök, “Vergi incelemesi sadece ceza yazmak maksadıyla hareket edilen bir süreç olarak algılanıyor. Ama durum böyle değil. Bizim esas işimiz ödenmesi gereken neyse doğruluğunu tespit etmek. Vergi eşitsizliği engellemek” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Amacımız ceza değil”

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD), Antalya Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Emre Gök’ü konuk etti. Toplantıda konuşmacı olarak bilgilendirme yapan Antalya Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Emre Gök, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve çok sayıda iş insanları katıldı. Açılış konuşmasını ANSİAD Başkanı Akın Akıncı’nın yaptığı toplantıda kayıt dışı ekonomiyi engellemek, vergi bilinci oluşturmak için yaptığı sunumda konuşan Başkan Emre Gök, “Vergi çok geniş bir alan. Uygulaması, incelemesi, hizmet alanı, çok alt başlıklar oluşturabileceğiniz bir konu. Çağdaş denetim tekniklerini kullanarak risk odaklı inceleme yapmak, kayıt dışı ekonomiyi engellemek, vergi bilinci oluşturmak en önemsediğimiz konulardan birisidir. Kanundaki tanımıyla söylersek ödenmesi gereken verginin doğruluğunu araştırmak ve tespit etmek. Sistemdeki gerek beyan edilen gerek beyan edilmeyen vergilerin doğruluğunu tespit etmek. Mükellefle devlet arasında tam ara noktada bulunan doğruyu tespit eden, kesinlikle kamuya kaynak sağlayan, daha fazla vergi geliri sağlayan bir amaç taşımayan bir iş yapıyoruz. Elimizde kısıtlı bir inceleme potansiyelimiz var. İnceleme eleman sayısı kısıtlı. Türkiye genelinde 6 bin 500 inceleme yapan vergi müfettişi var. Ancak incelenmesi gereken milyonlarca işlemler var. Hepsinin incelenmesi mümkün olmadığı için etkin ve verimli şekilde inceleme yapmak önceliğimiz” dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Türkiye’de ki en büyük problemlerden olan kayıt dışı ekonomi ve yolsuzlukla mücadele olduğuna vurgu yapan Başkan Gök, “Yaptığımız incelemelerdeki diğer önemli bir konu da kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve vergi tabanının genişlemesi. Türkiye’de en fazla şikayetçi olunan konulardan bir tanesi. Yaptığımız incelemelerde bulunduğumuz tespitlerde kayıt dışını en aza indirmek. Diğer bir konu ise yolsuzlukla mücadele. Rekabeti engelleyerek büyümeyi yavaşlatan, vergi gelirlerini azaltan gelir dağılımını dağıtarak yoksulluğu arttıran, kamu kaynaklarını israf edilmesine sebep olan, kamu kurumlarına ve kamu görevlilerine olan güveni azaltan her türlü işlemi yolsuzluk olarak alıyor ve bununla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Yolsuzlukla hem kamuda hem de özel sektörde işimizi titizlikle yapıyoruz” diye konuştu.

DSC_0824

REKABET ŞARTLARINI EŞİTLEYECEĞİZ

Toplumda vergi incelemesi deyince sadece ceza kesmek olarak algılandığını ve bunun böyle olmadığını söyleyen Başkan Gök, “Vergi incelemesi dediğimiz zaman toplumdaki genel algı sadece ceza yazmak maksadıyla hareket edilen, her incelemenin sonucunda mutlaka ceza yazmak için gayret gösterilen, bir süreç olarak algılanıyor. Ama bu durum böyle değil. Bizim esas işimiz ödenmesi gereken neyse doğruluğunu tespit etmek ve araştırmak. Aynı işi yapan birçok firma var. Herkese eşit şartlarda bu işi yapmadığınız zaman rekabet şartları da ortadan kalkmış oluyor. Bize gelen geri dönüşlerdeki en büyük şikayetlerden biri de bu. Ben vergi öderken diğeri ödemiyor? vergi eşitsizliği doğuyor. Bizler bu incelemelerle önüne geçmeye çalışıyoruz. Sektörde incelediğimiz birkaç mükellefte belki sektörün genelinde bir çeki düzen vererek rekabet şartlarını olabildiğince eşitleme gayret ediyoruz” dedi.

BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GWI’ya TÜKD damgası

GWI’ya TÜKD damgası