Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altın son yılda yatırımcılara yüzde 90 getiri sağladı

Altın son yılda yatırımcılara yüzde 90 getiri sağladı

Altın fiyatlarındaki yükseliş, enflasyondan korunma amacı güden yatırımcıların ilgisini çekerek önemli bir artış gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın son yılda yatırımcılara yüzde 90 getiri sağladı
KAYNAK: İHA

Geçen Ocak ayından bu yana gram altın fiyatları yaklaşık olarak %90 oranında değer kazandı.

Son günlerde altın fiyatlarındaki bu artış trendi devam ediyor ve yatırımcıları çekmeye devam ediyor. 2023 Ocak ayında bin 100 lira civarında olan gram altın, bugün itibariyle Kapalıçarşı'da 2 bin 50 liradan satılıyor. Çeyrek altın 3 bin 372 liradan, yarım altın 6 bin 735 liradan, tam altın ise 13 bin 426 liradan alıcı buluyor.

altın17-3

Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren kuyumcu Anıl Şengül, altın fiyatlarındaki bu yükselişi değerlendirerek, "Geçen seneye göre altın değerini yaklaşık olarak %90 oranında artırdı. Vatandaşlar, enflasyon riskine karşı korunmak amacıyla altın yatırımına yöneliyor. Sarrafiye grup altınlara olan talep artıyor ve genellikle işlemesiz altınlar tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

Şengül, altının yükselişinin arkasındaki sebeplere de değinerek, "Dünya genelinde enflasyon sorunları yaşanıyor. Öte yandan, bölgesel çatışmalar da altın fiyatlarını etkiliyor. Örneğin, İsrail'in Filistin'e saldırıları gibi olaylar altına olan talebi artırıyor. Küresel risklerin varlığı altınını güvenli liman olarak öne çıkmasına neden oluyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı?

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı?