Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altın haftaya yükselişle başladı

Altın haftaya yükselişle başladı

Altın gram fiyatı 1830 lirada, çeyrek altın 3,150 lira, Cumhuriyet altını 12,790 lirada işlem görüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın haftaya yükselişle başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Haftaya yatay bir seyirle başlayan altının gram fiyatı, günün ilerleyen saatlerinde değer kazanarak 1830 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma gününü hemen altında tamamlayan altın, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,3'lük bir artışla önceki kapanışının üzerinde bulunuyor.

Çeyrek Altın 3,150 Lira, Cumhuriyet Altını 12,790 Liradan Satılıyor

Altının gram fiyatındaki yükselişle birlikte çeyrek altın 3 bin 150 liradan, Cumhuriyet altını ise 12 bin 790 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise yüzde 0,2'lik bir artışla 1980 dolardan işlem görüyor.

Fed Beklentisi Altının Ons Fiyatını Destekliyor

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha ılımlı adımlar atmaya başlayacağı beklentisinin altının ons fiyatını desteklediğini belirtiyor. Fed yetkililerinin hala temkinli bir duruş sergilediğine dikkat çeken analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise gelecek yılın haziran ayından itibaren faiz indirimlerine başlanabileceği tahmininin ağırlık kazandığını ifade ediyor.

Önemli Veri ve Olaylara Odaklanan Yatırımcılar

Bugün Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD'de öncü göstergeler endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1990 ve 2000 seviyelerinin direnç, 1970 ve 1950 puanın destek konumunda olduğunu vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AOSB anaokulu için protokol imzalandı!

AOSB anaokulu için protokol imzalandı!