Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi AKP MİLYONLARIN HAYALLERİYLE OYNADI

AKP MİLYONLARIN HAYALLERİYLE OYNADI

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Mecliste görüşülen bütçeden yurttaşların lehine hiçbir şey çıkmadı. AKP iktidarı her seçim dönemi olduğu gibi yurttaşlara boş vaatler vererek milyonların hayalleri ile oynamıştır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP MİLYONLARIN HAYALLERİYLE OYNADI

Bütçeden aslan payını sarayın aldığını söyleyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Kasım ayında görüşülen ve önceki gün tamamlanan bütçe görüşmelerinden ne emeklilikte yaşa takılanlara bir çözüm üretildi ne milyonlarca kamu emekçisi, emekli ve işçilerin sırtındaki vergi dilimi adaletsizliğine ne de uluslararası hukukta sendika seçme özgürlüğü konusunda ülkemize kara bir leke çalan yüzde 2 üye barajına bir sonuç getirildi. Bakanlıklara milyarlarca lira ödenek ayırırken bakanlık nezdindeki iş kollarında yıllardır atama bekleyen yurttaşlarımıza yeterli pay ayırılmamaktadır. Ekonomik dar boğazda yurttaşlarımız her geçen gün daha fazla açlığa mahkûm edilirken, ülke vatandaşlarının emeklerinden kazanılan vergilerden elde edilen bütçeden yine aslan payını saray almıştır” ifadesini kullandı

mehmet balık-4

“ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ GEREK”

Başkan Balık açıklamasının devamında, “Emeklilik bekleyen 6 milyon yurttaşın giderlerinin hangi kaynaklardan karşılanacağına dair bir açıklama olmayan 2023 bütçesinde, emeklilikte yaşa takılanların giderleri yurttaşlara ağır vergi yükü olarak geri döneceği kuşkusunu oluşturmaktadır. Yıllardır tatile gidemeyen, zorunlu giderlerini bile karşılamayan milyonlarca yurttaş bulunurken meclisin tatil edilerek söz verilen vaatlerin bir soru işareti olarak bırakılmaması, 2022 yılı bitmeden tüm sorunlara bir çözüm üretilmesi gerekmektedir” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAŞKAN BAHAR: KARAR İPTAL EDİLSİN

BAŞKAN BAHAR: KARAR İPTAL EDİLSİN