Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi AIIB'den Türk Eximbank'a 100 milyon dolar destek

AIIB'den Türk Eximbank'a 100 milyon dolar destek

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 100 Milyon Dolarlık Destek Anlaşmasına İmza Attı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AIIB'den Türk Eximbank'a 100 milyon dolar destek

Türk Eximbank, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın garantisi altında Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile stratejik bir anlaşmaya imza attı. Bugün gerçekleşen törende, AIIB tarafından onaylanan 100 milyon ABD Doları tutarındaki 10 yıl vadeli kredi anlaşması hayata geçirildi.

100 Milyon dolar kredi

AIIB'nin 100 milyon ABD doları doğrudan kredi ve 200 milyon ABD doları garanti desteği sağlayacağı finansman paketi, 6 Şubat depreminde etkilenen Türk ihracatçı firmalarının acil ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Bu kaynaklar, deprem nedeniyle ortaya çıkan tamir, bakım, yeniden inşaat, makine değişimi ve güçlendirme gibi masrafları finanse etmek üzere kullanılacak.

1.4 milyar dolar Türkiye'ye kazandırılacak

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bankamız, 2023 yılı başından bu yana yurtdışı finansal kuruluşlardan ve uluslararası sermaye piyasalarından toplam 4.2 milyar dolar kaynak temin edip Türk ihracatçısının hizmetine sunmuştur" dedi. Güney, ayrıca 2023 yılı boyunca gerçekleştirilen yoğun çalışmaların bir sonucu olarak önümüzdeki yılın ilk 6 ayında 1.4 milyar ABD dolarının üzerinde uzun vadeli uluslararası kaynağı Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ekonomik iyileşme hızlanacak

Bu destek paketinin ilk adımının AIIB kaynaklı deprem kredisi olduğunu vurgulayan Güney, "Bu kredi ile Bankamızın önceliklerinden biri olan deprem bölgesindeki firmalarımızın maddi hasarlarını onarmayı ve bölgedeki ekonomik iyileşmeyi hızlandırmayı amaçlıyoruz" dedi. Güney ayrıca, ihracatçıları desteklemek adına yakın zamanda duyurulacak uluslararası kaynaklarla birlikte karbon dönüşümü, yeşil yatırımlar, KOBİ finansmanı, kadın girişimcilerin ve istihdamının desteklenmesi gibi alanlarda desteklerini artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılmaz Büyükerşen yeniden aday oldu

Yılmaz Büyükerşen yeniden aday oldu